Współpraca łódzkiego Gastronomika i Selgros rozwija się. Firma partnerem strategicznym konkursu organizowanego przez szkołę

27 października w Zespole Szkół Gastronomicznych w Łodzi odbył się finał I Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego „Kuchnia Roślinna” im. Zbigniewa Kopyckiego. W konkursie wzięli udział uczniowie z całej Polski. Finaliści zmierzyli się w dwóch kategoriach – kuchnia weg...
Wszyscy do stołu! Trwa festiwal Celebracje & Degustacje

Transgourmet oraz Selgros Cash & Carry po raz kolejny wspierają wydarzenia aktywizujące branżę gastronomiczną. W Trójmieście ruszyła pierwsza edycja Festiwalu Celebracje & Degustacje a już 26 października, w Krakowie odbędzie się kolejna konferencja MADE For Rest...
Transgourmet i Selgros Cash & Carry podsumowują obecność na Targach EuroGastro 2021

Blisko 200 wystawców z 19 krajów, tysiące odwiedzających, a przede wszystkim rozmowy, pokazy i możliwość wymiany doświadczeń. Zakończyły się Międzynarodowe Targi EuroGastro, które odbyły się w dniach 1-3 września, w Ptak Warsaw Expo, w Nadarzynie. Podczas wydarzenia Tran...
Transgourmet i Selgros Cash & Carry zaprezentują swoją wszechstronną ofertę na Targach EuroGastro 2021

Branża HoReCa stoi obecnie przed wieloma wyzwaniami. Jednak posiadanie partnera biznesowego, który inicjuje działania realnie wspierające gastronomów pozwala na stabilne prowadzenie lokalu. Najbliższa edycja Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro, które odbę...
Transgourmet Polska wprowadza system SAP

Transgourmet Polska z sukcesem wdraża nowy modułowy pakiet operacyjny SAP w nowoczesnym Centrum Logistyczno-Magazynowym Transgourmet Foodservice w Ożarowie Mazowieckim pod Warszawą. Dzięki większej przejrzystości i dokładności procesów, system zapewni podniesienie poziom...
Prawo w gastronomii tematem kolejnej edycji szkolenia on-line w Instytucie Kulinarnym Transgourmet

Aspekty prawne związane z zatrudnianiem pracowników, strategie radzenia sobie z nieprzychylnymi opiniami w sieci na temat lokalu, wyzwania z jakim zmaga się gastronomia w związku z pandemią, a także przyjrzenie się kosztom oraz zyskom związanym z serwowaniem ryb i owoców...
Wspólne świętowanie MADE FOR Restaurant w Instytucie Kulinarnym Transgourmet – nagrody rozdane!

W środę, 30 czerwca Instytut Kulinarny Transgourmet gościł restauratorów, blogerów, przedstawicieli mediów oraz partnerów kwietniowej konferencji MADE FOR Restaurant. Podczas after party laureaci konkursu otrzymali odznaczenia oraz dyplomy. Była to okazja do podsumowania...
Polska edycja konkursu Les Chefs en Or rozstrzygnięta!

Tomasz Jarmolski z Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych z Bielska-Białej zwyciężył w tegorocznej, polskiej edycji konkursu Les Chefs en Or zorganizowanej przez Transgourmet i Selgros Cash & Carry. Dwuetapowe zmagania oficjalnie zakończyły się 18 czerwca, w Ins...
Restauracja Foccaccia: nigdy nie idziemy na skróty jeśli chodzi o składniki

Rozmowa z Michałem Molendą, dyrektorem zarządzającym ds. gastronomii.
O dobrym winie, jedzeniu, partnerstwie i zaufaniu

Rozmowa z Robertem Mielżyńskim, właścicielem i założycielem restauracji i winiarni Mielżyński. 
Współpraca łódzkiego Gastronomika i Selgros rozwija się. Firma partnerem strategicznym konkursu organizowanego przez szkołę

27 października w Zespole Szkół Gastronomicznych w Łodzi odbył się finał I Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego „Kuchnia Roślinna” im. Zbigniewa Kopyckiego. W konkursie wzięli udział uczniowie z całej Polski. Finaliści zmierzyli się w dwóch kategoriach – kuchnia weg...
Wszyscy do stołu! Trwa festiwal Celebracje & Degustacje

Transgourmet oraz Selgros Cash & Carry po raz kolejny wspierają wydarzenia aktywizujące branżę gastronomiczną. W Trójmieście ruszyła pierwsza edycja Festiwalu Celebracje & Degustacje a już 26 października, w Krakowie odbędzie się kolejna konferencja MADE For Rest...
Transgourmet i Selgros Cash & Carry podsumowują obecność na Targach EuroGastro 2021

Blisko 200 wystawców z 19 krajów, tysiące odwiedzających, a przede wszystkim rozmowy, pokazy i możliwość wymiany doświadczeń. Zakończyły się Międzynarodowe Targi EuroGastro, które odbyły się w dniach 1-3 września, w Ptak Warsaw Expo, w Nadarzynie. Podczas wydarzenia Tran...
Transgourmet i Selgros Cash & Carry zaprezentują swoją wszechstronną ofertę na Targach EuroGastro 2021

Branża HoReCa stoi obecnie przed wieloma wyzwaniami. Jednak posiadanie partnera biznesowego, który inicjuje działania realnie wspierające gastronomów pozwala na stabilne prowadzenie lokalu. Najbliższa edycja Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro, które odbę...
Transgourmet Polska wprowadza system SAP

Transgourmet Polska z sukcesem wdraża nowy modułowy pakiet operacyjny SAP w nowoczesnym Centrum Logistyczno-Magazynowym Transgourmet Foodservice w Ożarowie Mazowieckim pod Warszawą. Dzięki większej przejrzystości i dokładności procesów, system zapewni podniesienie poziom...
Prawo w gastronomii tematem kolejnej edycji szkolenia on-line w Instytucie Kulinarnym Transgourmet

Aspekty prawne związane z zatrudnianiem pracowników, strategie radzenia sobie z nieprzychylnymi opiniami w sieci na temat lokalu, wyzwania z jakim zmaga się gastronomia w związku z pandemią, a także przyjrzenie się kosztom oraz zyskom związanym z serwowaniem ryb i owoców...
Wspólne świętowanie MADE FOR Restaurant w Instytucie Kulinarnym Transgourmet – nagrody rozdane!

W środę, 30 czerwca Instytut Kulinarny Transgourmet gościł restauratorów, blogerów, przedstawicieli mediów oraz partnerów kwietniowej konferencji MADE FOR Restaurant. Podczas after party laureaci konkursu otrzymali odznaczenia oraz dyplomy. Była to okazja do podsumowania...
Polska edycja konkursu Les Chefs en Or rozstrzygnięta!

Tomasz Jarmolski z Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych z Bielska-Białej zwyciężył w tegorocznej, polskiej edycji konkursu Les Chefs en Or zorganizowanej przez Transgourmet i Selgros Cash & Carry. Dwuetapowe zmagania oficjalnie zakończyły się 18 czerwca, w Ins...
Restauracja Foccaccia: nigdy nie idziemy na skróty jeśli chodzi o składniki

Rozmowa z Michałem Molendą, dyrektorem zarządzającym ds. gastronomii.
2
3
4
5
6
7
8