„Chefs en Or” po pandemicznej przerwie powraca w nowej odświeżonej formule. Do tej pory to prestiżowe wydarzenie kulinarne odbywało się we Francji. Gospodarzem tegorocznego finału będzie Polska. Już 31 października w Warszawie o zwycięstwo powalczą kucharze z Austrii, Francji, Hiszpanii, Niemiec, Polski, Rumunii i Szwajcarii.
Areną finałowych zmagań wybrany został Instytut Kulinarny Transgourmet, znajdujący się w hali Selgros Warszawa-Piaseczno.
- Rudolf Obauer i Leo Aichinger - Austria
- Pascal Grière i Serge Voloscenko - Francja
- Rocio Morcillo Mendez - Hiszpania
- Dominik Wetzel i Gilbert Korn-Fourcade - Niemcy
- Martin Gimenez Castro i Jarosław Uściński - Polska
- Cornelia Ghisoi i Bogdan Cozma - Rumunia
- Tobia Ciarulli i Thomas Kuster - Szwajcaria
– Przed uczestnikami wielkie wyzwanie. Z jednej strony muszą wykazać się wyjątkową wiedzą i kreatywnością, z drugiej zaś – spełnić oczekiwania naszych jurorów, wybitnych Szefów Kuchni z różnych regionów Europy. W zmaganiach wezmą udział doświadczeni profesjonaliści, więc o zwycięstwie zadecydują detale. Dla nas możliwość organizacji tego prestiżowego wydarzenia jest ogromnym wyróżnieniem.
Mówi Cezary Furmanowicz, Dyrektor Marketingu Transgourmet Polska, operatora marek Transgourmet i Selgros.
- dla zwycięzcy 10 000 €
- II miejsce 7 000 €
- III miejsce 5 000 €.