Akcje promocyjne dla Klientów, działania na rzecz rozwoju branży gastronomicznej, jakość obsługi, sukcesy branżowe – to najczęstsze tematy, przy okazji których pojawiamy się w mediach. Zapraszamy na przegląd najnowszych informacji medialnych na temat naszej firmy.
Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów, który odbył się 8 października w Warszawskim Centrum EXPO XXI, po raz kolejny stał się miejscem spotkań liderów branży gastronomicznej. Ponad 2000 odwiedzających – kucharzy, restauratorów i ekspertów kulinarnych – zebrało się, by wymieniać się doświadczeniami, zdobywać nowe umiejętności i czerpać inspiracje z pokazów na żywo.
- poradnikrestauratora.pl: Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów: Inspiracje, które pozostaną z nami na długo
fot. mat. prasowe
Selgros wyposaża swoje sklepy w technologię firmy TOMRA, co stanowi kluczowy krok w przygotowaniach sieci do funkcjonowania w nadchodzącym systemie kaucyjnym w Polsce. Sklepy zostaną wyposażone w urządzenia umożliwiające sprawny odbiór dużej liczby opakowań po napojach typu PET, szklanych oraz puszek. Zastosowane rozwiązania zapewnią klientom wygodę i szybki sposób oddawania opakowań.
- portalspozywczy.pl: Selgros zainstaluje innowacyjne recyklomaty
- wiadomoscispozywcze.pl: Selgros instaluje recyklomaty przy sklepach. Umożliwią hurtowy zwrot opakowań
- wiadomoscihandlowe.pl: Recyklomaty w hurtowym wydaniu. Gdzie? W halach Selgros
- handelextra.pl: Selgros nie czeka i inwestuje w zwrotomaty
Złoty Laur Klienta 2024 w kategorii „Dystrybutorzy z segmentu HoReCa” dla Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa, Złoty Laur Klienta dla marki własnej Topseller w kategorii „Jakość w najlepszej cenie”, Gwiazda Jakości Obsługi 2024 dla Selgros oraz tytuł Solidny Pracodawca Roku 2024 dla firmy Transgourmet Polska. 2024 rok przyniósł masę wyróżnień dla Transgourmet Polska i marek należących do firmy!
Fot: Good Lookin Food Photography
W sobotę, 5 października 2024 roku w Niemodlinie odbyły się zmagania profesjonalistów w konkursie Czas na rybę! Zwycięzcami 7. edycji zostali Krzysztof Klimaszewski i Bartłomiej Drewnowski.
- Szef Kuchni: Zwycięzcy konkursu Czas na rybę!
- raportrestauratora.pl: Siódma edycja Konkursu Kulinarnego „Czas na rybę!” za nami.
- newsgastro.pl: „Czas na rybę!” za nami
- poradnikrestauratora.pl: Siódma edycja konkursu Czas na rybę! za nami
- tuolawa.pl: "Nasz" rybny masterchef
- restaurant-management.pl: 7. edycja Konkursu Kulinarnego “Czas na rybę!” za nami
- gastrowiedza.pl: Siódma edycja Konkursu Kulinarnego "Czas na rybę!" za nami
- e-restauracja.com: Siódma edycja Konkursu Kulinarnego "Czas na rybę!" za nami
Tegoroczne wydarzenia muzyczne Festiwal Żywiec Męskie Granie 2024 i 30. Pol’and’Rock Festival po raz kolejny zakończyły się sukcesem, a Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa z satysfakcją podsumowują swoje zaangażowanie w te wyjątkowe wydarzenia. Jako oficjalni partnerzy gastronomiczni, zapewnili smaczne jedzenie i zimne napoje zarówno artystom, jak i uczestnikom imprez.
- poradnikhandlowca.com.pl: Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa podsumowują obsługę letnich festiwali
- poradnikrestauratora.pl: Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa podsumowują obsługę letnich festiwali
- Szef Kuchni: Podsumowanie letnich festiwali w liczbach
- Foodservice: Liczby robią wrażenie
- restaurant-management.pl: Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa podsumowują obsługę letnich festiwali. Liczby robią wrażenie!
Zrównoważony rozwój to jeden z trzech filarów strategii Grupy COOP, do której należy Transgourmet Polska. Grupa kładzie nacisk na konkretne działania, zgodnie z hasłem „Czyny znaczą więcej niż słowa”, i aktywnie wdraża inicjatywy takie jak ograniczanie zużycia plastiku, promowanie opakowań wielokrotnego użytku oraz zwiększanie transparentności w łańcuchu dostaw.
- dlahandlu.pl: Transgourmet i Selgros stawiają na zieloną energię
- restaurant-management.pl: Czyny znaczą więcej niż słowa! Transgourmet i Selgros stawiają na zrównoważony rozwój
- hurtidetal.pl: Transgourmet i Selgros stawiają na zrównoważony rozwój
Setki młodych zawodników i zawodniczek, kilkanaście zespołów z całego województwa, a do tego mnóstwo emocji i pięknych bramek. Podczas turnieju Zakończenie Wakacji 2024 z Pogonią Szczecin FS nie zabrakło absolutnie niczego.
fot. Małgorzata Genca
W ostatnią sobotę wakacji redakcja Kuriera Lubelskiego, we współpracy z partnerami, zaprosiła dzieci w wieku od 3 do 9 lat do startu w Zawodach Rowerkowych. Chętnych do zabawy, co nas bardzo cieszy, było więcej, niż miejsc.
- kurierlubelski.pl: Wakacje pożegnaliśmy Zawodami Rowerkowymi w Lublinie. Zobaczcie zdjęcia
Już za niespełna miesiąc, 26 września, podczas Targów Polagra w Poznaniu, odbędzie się Wielki Finał Kulinarnego Pucharu Polski! W finałowej rywalizacji zmierzą się Szefowie Kuchni wraz ze swoimi pomocnikami, którzy zwyciężyli w konkursach eliminacyjnych. Jednym z tych konkursów były „Mięsne Specjały Polskiej Kuchni”, organizowane przez OSSKiC, Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa.
- e-restauracja.com: Wielkie emocje po finale konkursu Mięsne Specjały Polskiej Kuchni
Fot. Dariusz Breś
Przed nami jubileuszowa, 30. edycja Pol’and’Rock Festival. 1 sierpnia na lotnisku Czaplinek-Broczyno wystartuje najpiękniejszy Festiwal Świata, który od lat jednoczy setki tysięcy miłośników dobrej muzyki z Polski i całego świata, na trzy dni pełne radości i niepowtarzalnej atmosfery. Wydarzenie z tak wielką frekwencją to olbrzymie wyzwanie organizacyjne, dlatego już po raz kolejny Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa zostali Partnerem Gastronomicznym tego wyjątkowego święta muzyki.
- restaurant-management.pl: Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa po raz kolejny grają z z Pol’and’Rock Festival
Wielki finał konkursu Mięsne Specjały Polskiej Kuchni – Instytut Kulinarny Transgourmet za nami. Najlepsi okazali się Dawid Stąpór i Wiktoria Banaś z Restauracji Żółty Słoń w Kielcach. Jury doceniło kunszt i kreatywność kucharzy, którzy przygotowali roladkę cielęcą z farszem krewetkowym. Organizatorem wydarzenia jest Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa.
- Szef Kuchni: Mięsne Specjały Polskiej Kuchni - wyniki
- poradnikrestauratora.pl: Znamy zwycięzców konkursu „Mięsne Specjały Polskiej Kuchni – Instytut Kulinarny Transgourmet”!
- przeglad-gastronomiczny.pl: Znamy zwycięzców konkursu „Mięsne Specjały Polskiej Kuchni – Instytut Kulinarny Transgourmet”!
- newsgastro.pl: Mięsne Specjały Polskiej Kuchni – zwycięzcy
12 lipca odbędzie się wielki finał konkursu „Mięsne Specjały Polskiej Kuchni – Instytut Kulinarny Transgourmet”, w którym zmierzą się najlepsi szefowie kuchni wyłonieni przez jury. Swoje umiejętności zaprezentuje sześć dwuosobowych zespołów z różnych regionów Polski. Wydarzenie organizowane jest przez OSSKiC oraz Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa.
- poradnikrestauratora.pl: Konkurs „Mięsne Specjały Polskiej Kuchni”
- Szef Kuchni: Finaliści Mięsnych Specjałów Polskiej Kuchni
W tym roku odbędzie się 15. edycja jedynej w Polsce trasy festiwalowej, czyli ŻYWIEC Męskie Granie 2024. Marki Transgourmet i Selgros po raz kolejny zostały partnerem gastronomicznym, który dostarczy produkty dla gastronomów oraz zapewni zapas piwa Żywiec.
- poradnikhandlowca.com.pl: Transgourmet Foodservice Partnerem gastronomicznym Festiwalu Żywiec Męskie Granie 2024
- poradnikrestauratora.pl: Festiwal Żywiec Męskie Granie 2024 z Transgourmet i Selgros
- poradnikrestauratora.pl: Festiwal Żywiec Męskie Granie 2024 z Transgourmet i Selgros
- www.szef-kuchni.com.pl: Strefa Gastronomiczna na Festiwalu Żywiec Męskie Granie
- restaurant-management.pl: Imponująca strefa gastronomiczna na Festiwalu ŻYWIEC Męskie Granie
- www.horecatrends.pl: Imponująca strefa gastronomiczna na Festiwalu Żywiec Męskie Granie
- e-restauracja.com: Imponująca strefa gastronomiczna na Festiwalu ŻYWIEC Męskie Granie
Do końca czerwca szefowie kuchni mogą zgłosić swoją kandydaturę do pierwszego etapu 2. edycji konkursu „Mięsne Specjały Polskiej Kuchni – Instytut Kulinarny Transgourmet”. Spośród nadesłanych zgłoszeń jurorzy wybiorą 6 najlepszych dwuosobowych zespołów, które 12 lipca zmierzą się w finale. Zwycięzcy konkursu otrzymają nagrodę pieniężną oraz nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2024. Wydarzenie jest organizowane przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa.
- poradnikrestauratora.pl: 2. Mięsne Specjały Polskiej Kuchni – ruszają eliminacje
Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa organizują szkolenia teoretyczne dla swoich klientów w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. W ubiegłych miesiącach odbyły się już trzy spotkania, podczas których doświadczeni eksperci z branży HoReCa dzielili się swoją wiedzą na temat kluczowych aspektów zarządzania personelem, świadomego budowania biznesu oraz efektywnego dotarcia do potencjalnych klientów. Wszystkie szkolenia są dostępne za darmo na kanale Youtube Instytutu Kulinarnego Transgourmet.
- poradnikrestauratora.pl: Darmowe szkolenia dla branży HoReCa w Instytucie Kulinarnym Transgourmet
- restaurant-management.pl: Darmowe szkolenia dla branży HoReCa w Instytucie Kulinarnym Transgourmet
24 kwietnia odbył się konkurs dla uczniów szkół gastronomicznych Chefs en Or. Wielki finał to nie tylko rywalizacja, ale również okazja do podziwiania talentów młodych adeptów kuchni, którzy poprzez swoje pasje i umiejętności inspirowani są do tworzenia prawdziwych dzieł kulinarnej sztuki. Organizatorem tego wydarzenia był Transgourmet i Selgros, a partnerem medialnym Poradnik Restauratora.
- poradnikrestauratora.pl: Maria Lech zwycięzcą Chefs en Or dla uczniów
- restaurant-management.pl: Znamy laureatów konkursu Chefs en Or dla uczniów szkół gastronomicznych
- horecabc.pl: Maria Lech zwyciężczynią konkursu Chefs en Or
- e-restauracja.com: Znamy laureatów konkursu Chefs en Or dla uczniów szkół gastronomicznych
- dzialdowo.pl: Maria Lech – Złoty Mistrz Kuchni
- Szef Kuchni: Kulisy finału konkursu "Chefs en Or - Polska Edycja"
- poradnikrestauratora.pl: Kulisy finału konkursu Chefs en Or dla uczniów szkół gastronomicznych
- restaurant-management.pl: Kulisy wielkiego finału konkursu “Chefs en Or – Polska Edycja” dla uczniów szkół gastronomicznych
- poradnikhandlowca.com.pl: Transgourmet: Kulisy finału konkursu Chefs en Or dla uczniów szkół gastronomicznych
W niedzielę, 7 kwietnia na kanale TVP Historia wystartował serial dokumentalny pt. "Historia kuchni polskiej". Współscenarzystą i narratorem tego fascynującego projektu jest profesor Jarosław Dumanowski – ceniony popularyzator wiedzy o dawnej kuchni. Nagrania odbyły się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.
- poradnikrestauratora.pl: Instytut Kulinarny Transgourmet zaprasza do odkrywania “Historii Kuchni Polskiej”
- restaurant-management.pl: Instytut Kulinarny Transgourmet zaprasza do odkrywania “Historii Kuchni Polskiej”
- Szef Kuchni: Historia kuchni polskiej w odcinkach
- poradnikhandlowca.com.pl: Instytut Kulinarny Transgourmet zaprasza do odkrywania “Historii Kuchni Polskiej”
W dniach 17-19 kwietnia 2024 roku w Hali Milenium w Kołobrzegu odbędzie się kolejna edycja Targów Gastro Hotel. Wydarzenie, które co roku przyciąga liczne grono profesjonalistów z branży gastronomicznej i hotelarskiej przygotowało bogaty program szkoleń, prezentacji nowości branżowych oraz degustacji i pokazów kulinarnych. Pierwszy raz na Targach w Kołobrzegu zaprezentuje się Selgros HoReCa. Na stoisku firmy zaplanowano szereg atrakcji i specjalny 50 proc. rabat na zamówienia złożone w trakcie wydarzenia!
- powiat.kolobrzeg.pl: Zapraszamy na Targi Gastro Hotel
- kobieta.co.pl: Zapraszamy na Targi Gastro Hotel
- okkolobrzeg.pl: 17-19 kwietnia Targi Gastro-Hotel. Wstęp wolny (PROGRAM)
- horecatrends.pl: Selgros HoReCa zaprasza na Targi Gastro Hotel w Kołobrzegu!
- poradnikrestauratora.pl: Selgros HoReCa zaprasza na Targi Gastro Hotel w Kołobrzegu
- e-hotelarz.pl: Selgros HoReCa zaprasza na Targi Gastro Hotel w Kołobrzegu!
- foodservice24.pl: Selgros HoReCa zaprasza na Targi Gastro Hotel w Kołobrzegu
- e-restauracja.com: Selgros HoReCa zaprasza na Targi Gastro Hotel w Kołobrzegu
- poradnikrestauratora.pl: Targi Gastro-Hotel w Kołobrzegu
Selgros z tytułem „Retailer of the Year 2023” w kategorii Hurtownicy i Dystrybutorzy. W dniach 9-10 kwietnia 2024 r. w hotelu DoubleTree by Hilton Hotel & Conference Centre w Warszawie, odbyła się 15. edycja kongresu Poland and CEE Retail Summit, który organizowany jest przez firmę European Conferences United.
- przegladhandlowy.pl: Retail Summit 2024 za nami. Frisco.pl z tytułem „Retailer of the Year 2023”
W dniach 8-10 kwietnia 2024 roku w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Mysiadle odbył się ogólnopolski finał konkursu Bitwa na drobiowe smaki 3. W zmaganiach wzięli udział półfinaliści, czyli zwycięzcy etapów regionalnych oraz zdobywcy "dzikich kart".
- szef-kuchni.com.pl: Bitwa na drobiowe smaki - finał
24 kwietnia odbędzie się wielki finał konkursu kulinarnego Chefs en Or – polska edycja. Tegoroczne eliminacje wymagały od uczniów szkół gastronomicznych kreatywności i umiejętnościach w przygotowywaniu dania z wątróbki drobiowej, wykorzystując dowolny owoc. Organizatorem wydarzenia jest Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa.
- poradnikrestauratora.pl: Chefs en Or – polska edycja – finał konkursu dla uczniów szkół gastronomicznych
- horecatrends.pl: Wielki finał Chefs en Or dla uczniów szkół gastronomicznych
- poradnikhandlowca.com.pl: Chefs en Or – finał konkursu dla uczniów szkół gastronomicznych
Źródło: https://www.szef-kuchni.com.pl/aktualnosci/ogolnopolski-turniej-kucharski
W dniach 12-13 marca br. odbył się finał VIII Ogólnopolskiego Turnieju Kucharskiego, który zgromadził uczniów ze szkół gastronomicznych z całej Polski. Sponsorem wydarzenia został Selgros. Uczestnicy mieli okazję wykorzystać swoją wiedzę i umiejętności w praktyce. Tematem przewodnim turnieju była wieprzowina i wieprzowe wyroby.
- Szef Kuchni: Ogólnopolski Turniej Kucharski
- restaurant-management.pl: Selgros wspiera młode talenty w Turnieju Kucharskim dla uczniów szkół gastronomicznych
- e-restauracja.com: Finał VIII Ogólnopolskiego Turnieju Kucharskiego
27 marca w Instytucie Kulinarnym Transgourmet do walki o Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego stanęło dziewięć dwuosobowych drużyn reprezentujących szkoły o profilu gastronomicznym z całej Polski. Młodzi adepci sztuki kulinarnej musieli wykazać się kreatywnością, oryginalnością smaku i estetyką podania. Jury w składzie: Jarosław Walczyk, Kurt Scheller, Robert Sowa, Teo Vafidis i Bartłomiej Gora oraz przedstawiciela Związku Polskie Mięso ocenili przygotowane dania i wyłonili laureatów konkursu.
- restaurant-management.pl: KULINARNY PUCHAR Polskiego Mięsa już za miesiąc!
- Szef Kuchni: Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa
- przeglad-gastronomiczny.pl: Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa już za miesiąc!
- newsgastro.pl: Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa już 27 marca!
- poradnikrestauratora.pl: Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa – zgłoszenia do 10 marca
- e-restauracja.com: Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa już za miesiąc!
- poradnikrestauratora.pl: Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa – zgłoszenia do 10 marca
- poradnikrestauratora.pl: Znamy finalistów konkursu Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa
- przeglad-gastronomiczny.pl: Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa – zakwalifikowane drużyny
- Szef Kuchni: Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa już wkrótce
- e-grajewo.pl: Wojewodzin. Julia i Artur zdobyli III miejsce!
- poradnikrestauratora.pl: Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa za nami
- restaurant-management.pl: Poznaliśmy laureatów II edycji konkursu Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego
- poradnikrestauratora.pl: Poznaliśmy laureatów II edycji konkursu Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa
- newsgastro.pl: Puchar Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego
Transgourmet i Selgros zapraszają uczniów szkół gastronomicznych do udziału w konkursie kulinarnym Chefs en Or - Polska Edycja. Tegoroczna rywalizacja skupi się na kreatywności i umiejętnościach w przygotowywaniu dania z wątróbki drobiowej, wykorzystując dowolny owoc. Na uczniów oraz szkoły gastronomiczne, z których się wywodzą czekają atrakcyjne nagrody!
- Szef Kuchni: Wyróżnij się smakiem!
- przeglad-gastronomiczny.pl: Zgłoszenia do konkursu „Chefs en Or – Polska edycja” do 29 marca
- poradnikrestauratora.pl: Chefs en Or dla uczniów szkół gastronomicznych – eliminacje online do 29 marca
Tysiące artykułów w promocyjnych cenach, najszerszy asortyment produktów z całego świata, najwyższej jakości mięso przygotowywane na miejscu, codzienne dostawy ryb i owoców morza oraz ponad 300 gatunków warzyw i owoców. Nowa hala Selgros w Lubinie robi ogromne wrażenie, a pierwsi klienci pojawili się w niej 14 marca o świcie!
- kobieta.co.pl: 14 marca o godz. 5 wielkie otwarcie hali Selgros w Lubinie!
- magazyn.elubin.pl: 14 marca o 5.00 wielkie otwarcie hali Selgros w Lubinie!
- poradnikhandlowca.com.pl: Selgros otworzył nową halę w Lubinie
- fakty.lca.pl: Hala Selgros w Lubinie już otwarta. Byliśmy na miejscu
- kobieta.co.pl: Hala Selgros w Lubinie już otwarta. Byliśmy na miejscu
- poradnikrestauratora.pl: Hala Selgros w Lubinie już otwarta
- lubin.pl: Otwarto nowy market w Lubinie
- Szef Kuchni: Selgros dla szefów wszystkich kuchni
- handelextra.pl: Hala Selgros w Lubinie już otwarta
- hurtidetal.pl: Hala Selgros w Lubinie już otwarta!
- magazyn.elubin.pl: Hala Selgros w Lubinie już otwarta! Byliśmy na miejscu!
- e-restauracja.com: Hala Selgros w Lubinie już otwarta
- wiadomoscihandlowe.pl: Selgros dobił do dwudziestu hal w Polsce. Jubileuszowy obiekt sieci już działa
- kobieta.co.pl: Tłumy na otwarciu Selgrosa w Lubinie. Zobacz zdjęcia!
- restaurant-management.pl: Hala Selgros w Lubinie już otwarta!
- bomega.pl: Selgros w Lubinie otwarty! [REKLAMA]
- bomega.pl: Otwarto nowy market w Lubinie | BOMEGA
- miedziowe.pl: Hala Selgros w Lubinie już otwarta!
- wiadomoscihandlowe.pl: Selgros otworzył 20. halę w Polsce. Zobacz, jak prezentuje się nowa placówka sieci
W środę, 7 lutego zakończyła się Olimpiada Kulinarna IKA 2024, największy i najstarszy międzynarodowy konkurs kulinarny na świecie, który odbywa się co cztery lata w Stuttgarcie. Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy, powołana przez OSSKiC wróciła do kraju z imponującym dorobkiem jednego złotego i dwóch srebrnych medali, zdobywając uznanie we wszystkich konkurencjach, w których startowała. Sponsorem polskiej kadry jest Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa, a miejscem treningów i przygotowań do Olimpiady był Instytut Kulinarny Transgourmet.
- poradnikrestauratora.pl: Polska Reprezentacja na Olimpiadzie Kulinarnej w Stuttgarcie. Nasi kucharze wracają z medalami
- newsgastro.pl: Polscy kucharze wrócili z medalami ze Stuttgartu
- restaurant-management.pl: Olimpiada Kulinarna w Stuttgarcie 2024. Polska reprezentacja wraca z medalami
30 stycznia o godzinie 5:00 z nowego magazynu Transgourmet Foodservice w Gliwicach ruszyły pierwsze dostawy do Klientów. Ogromna inwestycja to ponad 19 tys. m² powierzchni, 14 000 miejsc paletowych, 200 nowych miejsc pracy i łatwiejszy dostęp do pełnego asortymentu spożywczego i przemysłowego dla klientów gastronomicznych z południowej Polski. Uroczyste otwarcie magazynu odbyło się w piątek 1 marca, a części oficjalnej i przecięciu wstęgi towarzyszyły Targi Rozwiązań dla Gastronomii, które przyciągnęły restauratorów i przedstawicieli branży HoReCa.
- infogliwice.pl: Gliwice to miasto magazynów? Wyrastają jak grzyby po deszczu
- poradnikhandlowca.com.pl: Transgourmet Foodservice otworzył w Gliwicach nowy magazyn
- poradnikrestauratora.pl: Magazyn Transgourmet Foodservice w Gliwicach oficjalnie otwarty
- horecatrends.pl: Nowy projekt Transgourmet Foodservice wystartował na Śląsku
- restaurant-management.pl: Magazyn Transgourmet Foodservice w Gliwicach oficjalnie otwarty!
- europerspektywy.eu: Otwarcie Transgourmet Foodservice w Gliwicach
- przeglad-gastronomiczny.pl: Otwarcie nowego magazynu Transgourmet Foodservice w Gliwicach
- gliwiceonline.pl: Nowe oblicze Gliwic: ogromne centrum logistyczno-magazynowe już działa
- e-restauracja.com: Magazyn Transgourmet Foodservice w Gliwicach oficjalnie otwarty
Nowa kampania reklamowa Selgros pod hasłem „Dla szefów wszystkich kuchni” zaplanowana jest na 31 stycznia br. W tegorocznej edycji kampanii Selgros zaprezentujemy najważniejsze działy świeże, które wyróżniają firmę na polskim rynku, czyli owoce i warzywa, świeże mięso oraz ryby i owoce morza, a także działy cieszące się równie dużą popularnością, jak np. nabiał czy produkty z kuchni świata.
- dlahandlu.pl: Selgros w nowej kampanii promuje produkty świeże
- restaurant-management.pl: Nowa kampania reklamowa Selgros. “Dla szefów wszystkich kuchni”
- handelextra.pl: "Dla szefów wszystkich kuchni"
- kierunekspozywczy.pl: "Dla szefów wszystkich kuchni” – dziś premiera nowej kampanii reklamowej Selgros!
- marketingprzykawie.pl: Kampania reklamowa sklepów Selgros pod hasłem „Dla szefów wszystkich kuchni”
- portalmedialny.pl: Dla szefów wszystkich kuchni. Kampania reklamowa Selgros
- wirtualnemedia.pl: Selgros ruszył z nową kampanią "Dla szefów wszystkich kuchni"
- publicrelations.pl: Wystartowała najnowsza kampania Selgros przygotowana przez Brand New Galaxy
- poradnikrestauratora.pl: „Dla szefów wszystkich kuchni” – premiera nowej kampanii reklamowej Selgros
- e-restauracja.com: „Dla szefów wszystkich kuchni” –premiera nowej kampanii reklamowej Selgros
- mediarun.com: Selgros startuje z nową kampanią
Źródło: https://www.pgg.pl/strefa-korporacyjna/aktualnosci/1593/Nowa-nietuzinkowa-figura-sw-Barbary-w-odrestaurowanej-kapliczce-KWK-Sosnica
Dzięki współdziałaniu dyrekcji kopalni Sośnica, Transgourmet Polska, związku zawodowego i zarządów kilku firm odrestaurowano pamiątkową kapliczkę z figurą św. Barbary na nieczynnym już Polu Wschód w Gliwicach. Na specjalne zamówienie została wykonana nowa rzeźba – gdzie w 1917 roku na Polu Wschód, wydobyto pierwszą tonę węgla, a dzisiaj mieści się nowe Centrum Logistyczne Transgourmet Foodservice.
- nowygornik.pl: ODRESTAUROWANO PAMIĄTKOWĄ KAPLICZKĘ Z FIGURĄ ŚW. BARBARY
- dwakwadranse.pl: Niezwykła rzeźba św. Barbary w KWK Sośnica
Praktyczna wiedza, umiejętność współpracy i wysoka odporność na presję czasu – to cechy, którymi muszą wykazać się szefowie kuchni biorący udział w Olimpiadzie Kulinarnej IKA. Zbliżająca się edycja międzynarodowego konkursu odbędzie się 2-7 lutego w Stuttgarcie. Wezmą w niej udział kucharze z kilkudziesięciu krajów, w tym także Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy, która sukcesywnie przygotowuje się do wyjazdu w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.
- poradnikrestauratora.pl: Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy – ostatnie treningi przed Olimpiadą Kulinarną IKA 2024
- restaurant-management.pl: Olimpiada Kulinarna IKA 2024. Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy na ostatnich treningach
- przeglad-gastronomiczny.pl: Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy na ostatnich treningach przed Olimpiadą Kulinarną IKA 2024
- bezpiecznapodroz.org: Kulinarna Nawigacja – przygotowania do Olimpiady Kulinarnej
- bezpiecznapodroz.org: Kulinarna Nawigacja – Olimpiada
- newsgastro.pl: Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy w IKA 2024
Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa wierzy w biznes swoich klientów i wspiera ich na wielu płaszczyznach, co umożliwia przedsiębiorcom z branży gastronomicznej rozwijanie swojej działalności. Jednym z klientów Selgros HoReCa jest restauracja Ermitaż, która na mapie Krakowa funkcjonuje od 1996 roku. O obrazie gastronomii w latach 90., wyzwaniach związanych z prowadzeniem lokalu oraz sposobach na zdobycie zaufania gości rozmawiamy z Anną Szczebońską, właścicielką restauracji Ermitaż.
- restaurant-management.pl: Restauracja Ermitaż z Krakowa: ponad połowa pracowników jest z nami od lat 90.
Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa wierzy w biznes swoich Klientów i wspiera ich na wielu płaszczyznach, co umożliwia przedsiębiorcom z branży gastronomicznej rozwijanie swojej działalności. Jednym z Klientów Selgros HoReCa jest restauracja Lizawka z Poznania, która podbija podniebienia Gości już od 50 lat. O wyjątkowości dań z dziczyzny, współczesnych problemach w branży gastronomicznej oraz pomyśle na lokal otoczony zielenią rozmawiamy z Arturem Piotrowskim, właścicielem restauracji Lizawka.
- restaurant-management.pl: Restauracja Lizawka z Poznania: nasz lokal jest odskocznią od codzienności
- poradnikrestauratora.pl: Restauracja Lizawka z Poznania: Nasz lokal jest odskocznią od codzienności
- e-restauracja.com: Restauracja Lizawka z Poznania: nasz lokal jest odskocznią od codzienności
W dniach 23 i 24 grudnia Caritas zorganizowała ponad 90 spotkań wigilijnych dla osób w kryzysie bezdomności, ubogich i potrzebujących. W całej Polsce przygotowane zostały stoły z tradycyjnymi daniami wigilijnymi, a także paczki świąteczne dla ponad 22 tysięcy osób, które zasiądą do wspólnego odświętnego posiłku. Kolejny rok z rzędu partnerem strategicznym wydarzenia i fundatorem produktów był Selgros.
- siedlcesiedzieje.pl: Siedlce: Caritas organizuje spotkania wigilijne dla potrzebujących
- reporternews.pl: Wigilia dla potrzebujących
- bialystok.wyborcza.pl: Będą świąteczne paczki i wspólna wigilia. Dla samotnych, ubogich i potrzebujących
- niedziela.pl: Wigilia Caritas 2023 – by nikt nie czuł się samotny
- episkopat.pl: Wigilia Caritas 2023: Niech nikt nie czuje się samotny
- moj.powiat.pl: Wigilia Caritas 2023: Niech nikt nie czuje się samotny
- restaurant-management.pl: Caritas i Selgros po raz kolejny zapraszają potrzebujących do wigilijnego stołu!
- poradnikrestauratora.pl: Caritas i Selgros po raz kolejny zapraszają potrzebujących do wigilijnego stołu
- naszdziennik.pl: Wigilia Caritas 2023 – by nikt nie czuł się samotny
- razemztoba.pl: By nikt nie czuł się samotny
- zdrowie.co.pl: By nikt nie czuł się samotny
- tubasiedlec.pl: Caritas organizuje spotkania wigilijne dla potrzebujących
- legaartis.pl: Wigilia Caritas 2023 odbędzie się w 90 miastach
- lsi-lublin.pl: Wigilia Caritas
- nowy.plock.eu: SPOTKANIE WIGILIJNE CARITAS DLA 250 UBOGICH OSÓB
- caritas.pl: Wyjątkowa Wigilia seniorów na Okopowej
- portal.plocman.pl: Spotkanie wigilijne Caritas dla 250 ubogich osób – 23 grudnia 2023 r.
- caritas.pl: Podziękowania dla Darczyńców Biznesowych
- e-siedlce.com: Caritas organizuje spotkania wigilijne dla potrzebujących
- radiomaryja.pl: WIGILIA CARITAS 2023 – BY NIKT NIE CZUŁ SIĘ SAMOTNY
- gryfinska.pl: OPS Gryfino pomógł najbardziej potrzebującym
- gazetaolsztynska.pl: Spotkali się przy Wigilijnym stole
- niedziela.pl: Wigilia dla ubogich w Przemyślu
- wpoznaniu.pl: Wigilia Caritas na MTP. Największa taka w kraju
- naszglospoznanski.pl: Wigilia Caritas na MTP (ZDJĘCIA)
- misericors.org: Wigilia Caritas 2023 – by nikt nie czuł się samotny!
- podlasianin.com.pl: Wigilia w Caritasie z harcerzami i wolontariuszami
- przemyska.pl: Wigilia dla ubogich w Przemyślu
- nowodworski.info: Caritas Polska: Szerokie spektrum pomocy dla potrzebujących
Ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet, Bartosz Peter podpowiada, jak przyrządzić smaczne menu na imprezę, nie marnując żywności i nie ograniczając się w dużych zakupach.
- hurtidetal.pl: Duże zakupy i zero waste? To możliwe
Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa wierzy w biznes swoich klientów i wspiera ich na wielu płaszczyznach, co umożliwia przedsiębiorcom z branży gastronomicznej rozwijanie swojej działalności. Jednym z klientów Selgros Bytom jest restauracja Pod Drewnianym Bocianem, która działa w kilku lokalizacjach na Śląsku. O wyzwaniach branży gastronomicznej, zarządzaniu siecią restauracji oraz sposobami na wyróżnienie się pizzerii rozmawiamy z restauratorem Jakubem Ginko, właścicielem restauracji Pod Drewnianym Bocianem.
- restaurant-management.pl: Restauracja Pod Drewnianym Bocianem: dzisiaj jeden lokal to zdecydowanie za mało - Restaurant Management
Wielkimi krokami zbliża się Olimpiada Kulinarna IKA. W wydarzeniu, które odbędzie się w dniach 2-7 lutego 2024 roku w Stuttgarcie weźmie udział Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy pod przewodnictwem Bartosza Petera (kapitana drużyny seniorów i juniorów) oraz Sebastiana Krauzowicza (managera). Aktualnie w Instytucie Kulinarnym Transgourmet trwają intensywne przygotowania do kulinarnych zmagań.
- poradnikrestauratora.pl: Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy – przygotowania do Olimpiady Kulinarnej IKA 2024
- restaurant-management.pl: Trwają intensywne przygotowania Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy do Olimpiady Kulinarnej IKA 2024
- ppic.pl: OLIMPIADA KULINARNA IKA 2024
- przeglad-gastronomiczny.pl: Przygotowania Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy do Olimpiady Kulinarnej IKA 2024
- newsgastro.pl: Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy w IKA 202
Rozmowa z Rafałem Koziorzemskim, zwycięzcą międzynarodowego konkursu kulinarnego Transgourmet – Chefs en Or 2023, szefem kuchni i współwłaścicielem restauracji Fisherman finest food & wine w Sopocie.
- poradnikrestauratora.pl: Rafał Koziorzemski: Polska kuchnia na szczycie Europy
Prezes Zarządu Transgourmet Polska, Alexander Orlowski, otrzymał odznakę honorową „Za zasługi dla województwa wielkopolskiego”. Wyróżnienie zostało wręczone 4 grudnia 2023 br. podczas spotkania świątecznego w Hotelu Andersia w Poznaniu, którego organizatorami były BCC Loża Wielkopolska, Wielkopolska Izba Przemysłowo-Handlowa, Wielkopolski Klub Kapitału, AHK Polska oraz Polska Izba Gospodarcza Importerów, Eksporterów i Kooperacji.
- poradnikrestauratora.pl: Alexander Orlowski, prezes zarządu Transgourmet Polska, otrzymał honorową odznakę
29 stycznia 2024 roku nowy magazyn Transgourmet Foodservice w Gliwicach zrealizuje pierwsze dostawy. Magazyn będzie obsługiwał przede wszystkim aglomeracje śląską, krakowską i wrocławską, jednak zasięg jego działalności obejmie całą południową Polskę
- dlahandlu.pl: W Gliwicach rusza magazyn dużej sieci handlowej
- restaurant-management.pl: W Gliwicach powstaje nowe Centrum Logistyczno-Magazynowego Transgourmet Foodservice
- poradnikrestauratora.pl: W Gliwicach powstaje nowe Centrum Logistyczno-Magazynowego Transgourmet
Rozmowa z Bartoszem Peterem, ekspertem Instytutu Kulinarnego, kapitanem Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy.
Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa wierzy w biznes swoich Klientów i wspiera ich na wielu płaszczyznach, co umożliwia przedsiębiorcom z branży gastronomicznej rozwijanie swojej działalności. Jednym z Klientów Selgros HoReCa jest wrocławska restauracja Bella Storia. O inspiracjach kulinarnych, nietypowej historii lokalu, a także planach poszerzenia działalności, rozmawiamy z Joanną i Damianem Dardzikowskimi, właścicielami restauracji Bella Storia.
- restaurant-management.pl: Restauracja Bella Storia z Wrocławia: zaufanie gości zdobyliśmy ciężką pracą
- poradnikrestauratora.pl: Restauracja Bella Storia: Zaufanie gości zdobyliśmy ciężką pracą - Poradnik Restauratora
Wiedza, kreatywność, doskonała organizacja pracy i umiejętność optymalnego wykorzystania produktów - tymi cechami musieli wykazać się szefowie kuchni podczas międzynarodowego konkursu kulinarnego Chefs en Or, który odbył się 31 października w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Warszawie. Zmagania uczestników oceniało 13-osobowe jury. Tytuł "Kucharza ze złota" wywalczył reprezentant Polski - Rafał Koziorzemski!
- poradnikrestauratora.pl: Rafał Koziorzemski zwycięzcą międzynarodowego konkursu kulinarnego Transgourmet – Chefs en Or 2023
- restaurant-management.pl: Rafał Koziorzemski zwycięzcą międzynarodowego konkursu kulinarnego Transgourmet – Chefs en Or 2023!
- przeglad-gastronomiczny.pl: Rafał Koziorzemski zwycięzcą międzynarodowego konkursu kulinarnego Transgourmet – Chefs en Or 2023!
- kulinaria.trojmiasto.pl: Rafał Koziorzemski zwyciężył w prestiżowym konkursie
Zakończył się Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów 2023 – najważniejsze wydarzenie w pełni poświęcone branży HoReCa. Tegoroczna edycja odbyła się 24 października w Warszawskim Centrum EXPO XXI i przyciągnęła około 2 tysięcy uczestników. Na Kongresie obecni byliśmy jako Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa, zachwycając gości pokazami live cooking oraz przedstawiając plany rozwoju naszych obu kanałów sprzedaży.
- poradnikrestauratora.pl: Transgourmet Selgros HoReCa ponownie na Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów
- restaurant-management.pl: Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa ponownie na Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów!
- poradnikrestauratora.pl: Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów za nami
- papaja.pl: Za nami Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów.
- poradnikrestauratora.pl: Transgourmet i Selgros zapowiadają rozwój kanałów dystrybucji
- restaurant-management.pl: Transgourmet Foodservice i Selgros ogłaszają plany rozwoju na 30. Targach HORECA® w Krakowie [VIDEO]
Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa nawiązał współpracę z TipTip - prostą w obsłudze aplikacją dla kelnerów, opartą na systemie bezpiecznych transakcji płatniczych. Każda restauracja, która jest na co dzień obsługiwana przez Transgourmet i Selgros nie zapłaci prowizji za korzystanie z TipTip przez swoich kelnerów.
- poradnikrestauratora.pl: Transgourmet i Selgros HoReCa partnerem operatora aplikacji dla kelnerów
- restaurant-management.pl: Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa partnerem TipTip – operatora aplikacji dla kelnerów
Selgros Partnerem Generalnym 22. Poznań Maraton! Wielkie emocje szykują się nie tylko podczas 22. Poznań Maratonu. Wrażeń dostarczą również imprezy towarzyszące królewskiemu dystansowi - Pho3nix Kids Maraton oraz bieg Poznań Five, w którego obsadzie zobaczymy sławnych sportowców. Wśród nich czynnych wyczynowców oraz tych, którzy przeszli już na sportową emeryturę.
- poznan.pl: Gwiazdy na starcie Poznań Five
- maratonczyk.pl: Gwiazdy na starcie Poznań Five - 21.10.2023
- psb-biegi.com.pl: Gwiazdy na starcie Poznań Five
Chefs en Or po pandemicznej przerwie powraca w nowej odświeżonej formule. Do tej pory to prestiżowe wydarzenie kulinarne odbywało się we Francji. Gospodarzem tegorocznego finału będzie Polska. Już 31 października w Warszawie o zwycięstwo powalczą kucharze z Austrii, Francji, Hiszpanii, Niemiec, Polski, Rumunii i Szwajcarii.
- poradnikrestauratora.pl: Chefs en Or wielki powrót międzynarodowego konkursu kulinarnego Transgourmet
- restaurant-management.pl: Chefs en Or 2023 – wielki powrót międzynarodowego konkursu kulinarnego Transgourmet!
- poradnikrestauratora.pl: Znamy już dwóch uczestników Chefs en Or 2023
- poradnikrestauratora.pl: Rafał Koziorzemski wystartuje w Chefs en Or 2023
- poradnikrestauratora.pl: Kto zostanie „Kucharzem ze Złota”? Już jutro finał konkursu Transgourmet – Chefs en Or 2023!
- restaurant-management.pl: Kto zostanie „Kucharzem ze Złota”? Już jutro finał konkursu Transgourmet – Chefs en Or 2023!
Selgros od wielu lat jest Partnerem programu Spiżarnia Caritas. Od 2017 r. w ramach programu przekazano potrzebującym 28 tys. ton żywności z krótkim terminem przydatności do spożycia. Wartość uratowanych produktów to ok. 340 mln zł - poinformował Caritas Polska.
- wykluczeni.pl: Zamieniamy marnowanie na pomaganie
- portalsamorzadowy.pl: W ramach programu Spiżarnia Caritas przekazano potrzebującym 28 tys. ton żywności
- idziemy.pl: Zamieniamy marnowanie na pomaganie
- polskieradio24.pl: Spiżarnia Caritas. Do tej pory przekazano potrzebującym 28 tys. ton żywności
- caritas.pl: Zamieniamy marnowanie na pomaganie
- czestochowskie24.pl: Zamieniamy marnowanie na pomaganie
- fiat.fm: Zamieniamy marnowanie na pomaganie
- razemztoba.pl: „Zamieniamy marnowanie na pomaganie”
- caritaspoznan.pl: ZAMIENIAMY MARNOWANIE NA POMAGANIE
- misericors.org: Caritas Polska: zamieniamy marnowanie na pomaganie!
fot.: https://www.pogonszczecin.pl/newsy/20230929100226/final-ogolnopolskiego-turnieju-o-puchar-floriana-krygiera-2023-za-nami
Selgros Partnerem finału Ogólnopolskiego turnieju Pogoń Szczecin Football Schools o puchar Floriana Krygiera 2024. Miejscem zmagań młodych piłkarzy były boiska Centrum Szkolenia Dzieci i Młodzieży przy Stadionie Miejskim im. Floriana Krygiera. Event był zwieńczeniem dwóch turniejów eliminacyjnych Pogoń Szczecin Football Schools Cup 2023 oraz turnieju Zakończenie wakacji 2023, w których łącznie z finałem wzięło udział przeszło 1250 dzieci.
- pogonszczecin.pl: Finał Ogólnopolskiego turnieju o puchar Floriana Krygiera 2023 za nami
Selgros Partnerem Biegu Rembertowa! Nawet mocne porywy wiatru nie przeszkodziły uczestnikom XI Biegu Rembertowa – RUNbertów stworzyć w sobotę, 7 października porywającego widowiska. Przy silnych podmuchach powietrza nie było łatwo o rekordy życiowe, ale biegacze i biegaczki na krętych uliczkach dzielnicy dawali z siebie wszystko.
- sport.um.warszawa.pl: Celuj w rekordy 7 października podczas Biegu Rembertowa – RUNbertów!
- informator-stolicy.pl: 5 km przygody i radości: RUNbertów zaprasza do udziału w 11. edycji biegu
- azs.waw.pl: RUNBERTÓW PORYWAŁ, ALE TŁUMY
- sport.um.warszawa.pl: RUNbertów porwał tłumy
- maratonczyk.pl: RUNbertów porwał, ale tłumy - Rembertów 7.10.2023
Za nami konkurs kulinarny „Czas na rybę”! W zmaganiach wzięło udział 12 uczestników podzielonych na dwuosobowe zespoły. Nasi reprezentanci – Krzysztof Klimaszewski z Brasserie Selgros oraz Łukasz Wódz z Instytutu Kulinarnego Transgourmet – zajęli 2 miejsce. Serdecznie gratulujemy!
- poradnikrestauratora.pl: Czas na rybę! – znamy listę zawodników
- papaja.pl: Lista uczestników konkursu „Czas na rybę"
- newsgastro.pl: Finaliści „Czas na rybę!”
- e-restauracja.com: Konkurs kulinarny Czas na Rybę
- poradnikrestauratora.pl: Czas na rybę! za nami
Marki Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa swoimi działaniami nieustannie udowadniają, że są partnerami dla swoich Klientów, pomagając w rozwoju ich biznesu gastronomicznego oraz w rozwoju ich Pracowników. Dzięki przynależności do międzynarodowej grupy Transgourmet firma ma możliwość wzięcia udziału w projekcie szkoleniowym Talents United by Transgourmet, którego organizatorem jest austriacki oddział firmy.
- restaurant-management.pl: Start programu Talents United By Transgourmet – znamy polskiego uczestnika pierwszej edycji wydarzenia!
- poradnikrestauratora.pl: Znamy polskiego uczestnika pierwszej edycji programu Talents United By Transgourmet
- newsgastro.pl: Start programu Talents United By Transgourmet
- newsgastro.pl: Start programu Talents United By Transgourmet
fot. Region Dolny Śląsk NSZZ "Solidarność" https://www.tysol.pl/a109764-za-nami-31-bieg-solidarnosci
Selgros partnerem 31. edycji Biegu Solidarności we Wrocławiu, który jest ostatnim elementem obchodów 41. Rocznicy powstania Związku.
- gazetawroclawska.pl: 31. Bieg Solidarności we Wrocławiu - wielkie emocje i wspaniała rywalizacja
- tysol.pl: Za nami 31. Bieg Solidarności
Instytut Kulinarny Transgourmet przeprowadził pierwsze szkolenie poświęcone sędziowaniu podczas konkursów kulinarnych. W wydarzeniu, które odbyło się w dniach 21-22 sierpnia, wzięło udział 8 profesjonalistów z całej Polski. Celem warsztatów jest podniesienie kwalifikacji osób związanych z branżą HoReCa oraz ujednolicenie systemu oceny dań przygotowywanych podczas konkursów kulinarnych.
- restaurant-management.pl: W Instytucie Kulinarnym Transgourmet odbyła się pierwsza edycja szkolenia sędziowskiego
- poradnikrestauratora.pl: W Instytucie Kulinarnym Transgourmet pierwsza edycja szkolenia sędziowskiego
Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa wierzy w biznes swoich Klientów i wspiera ich na wielu płaszczyznach, co umożliwia przedsiębiorcom z branży gastronomicznej rozwijanie swojej działalności. Jednym z Klientów Selgros HoReCa jest łódzka restauracja Ramki. O pierwszych krokach w branży gastronomicznej, przepisie na sukces lokalu, a także współczesnych wyzwaniach w zarządzaniu firmą rozmawiali z Kamilem Piotrowskim - Managerem i Norbertem Szeferem - Szefem Kuchni Restauracji Ramki.
Źródło: http://poradnikrestauratora.pl/artykuly/narodowa-reprezentacja-polski-powolana-na-ika-culinary-olympics-2024/
Transgourmet i Selgros od lat wspierają rozwój branży gastronomicznej w Polsce nie tylko prowadząc szkolenia i współpracując z najlepszymi szefami kuchni z całego świata, ale także współpracując z OSSKiC oraz z Narodową Reprezentacją Polski Kucharzy udostępniając im przestrzeń Instytutu Kulinarnego oraz umożliwiając pracę na najlepszych produktach.
- poradnikrestauratora.pl: Narodowa reprezentacja Polski powołana na IKA Culinary Olympics 2024
Loterie jubileuszowe organizowane przez Selgros cieszą się wielkim zainteresowaniem Klientów. Nie inaczej było w tym roku, a pretekstem do wspólnej zabawy był jubileusz 26 lat obecności sieci na polskim rynku. W tegorocznej loterii do wygrania było łącznie aż 26 000 bonów towarowych, a 10 szczęśliwców mogło cieszyć się głównymi nagrodami - bonami o wartości aż 10 000 zł. Wszyscy zwycięzcy odebrali już swoje nagrody.
- horecatrends.pl: Laureaci „Wielkiej Loterii Selgros 26 lat na +” odebrali nagrody
- wiadomoscispozywcze.pl: Dziesiątki nagród w wielkiej loterii – Selgros świętuje 26 lat w Polsce
- poradnikrestauratora.pl: Laureaci „Wielkiej Loterii Selgros 26 lat na +” odebrali nagrody
Selgros wchodzi w świat elektromobilności. W ramach współpracy z polską firmą ChargeEuropa na parkingach wszystkich marketów Selgros w naszym kraju powstaną stacje ładowania.
- motoryzacja.interia.pl: Kolejna sieć wchodzi w elektromobilność. Ładowarki pod każdym sklepem
- gramwzielone.pl: Stacje ładowania ChargeEuropa w dużych marketach w całej Polsce
- elektromobilni.pl: Selgros wybuduje w Polsce sieć punktów ładowania pojazdów elektrycznych
- motopedia.otomoto.pl: Selgros wybuduje w Polsce sieć punktów ładowania pojazdów elektrycznych
- elektromobilnosc.cire.pl: Selgros wybuduje w Polsce sieć punktów ładowania pojazdów elektrycznych
- elektro.info.pl: Selgros wybuduje sieć punktów ładowania pojazdów elektrycznych
Kilkaset tysięcy ludzi, trzy dni pełnych radości i niezapomnianej atmosfery – to wszystko czeka na uczestników Pol’and’Rock Festival 2023, najpiękniejszego Festiwalu Świata, który odbędzie się w Czaplinku, w dniach 3-5 sierpnia. Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa zostali Partnerami Gastronomicznymi tego wyjątkowego wydarzenia.
- Restaurant Management: Transgourmet i Selgros Partnerem gastronomicznymPol’and’Rock Festival
- Poradnik Restauratora: Transgourmet i Selgros partnerem gastronomicznym Pol’and’Rock Festival
Przed nami drugie w tym sezonie zawody z cyklu LOTTO Triathlon Energy. Sezon zainaugurowaliśmy w Lublinie, teraz czas przenieść się na Pomorze, a dokładnie do Gniewina. Ściganie na dystansach 1/4 oraz 1/8 IM. Zawody odbędą się w niedzielę 30 lipca. Partnerem cyklu jest Transgourmet i Selgros.
- triathlonenergy.pl: Czas na ściganie w Gniewinie
W piątek, 14 lipca, odbyła się pierwsza edycja konkursu organizowanego przez Instytut Kulinarny Transgourmet. Mięsne Specjały Kuchni Polskiej to rywalizacja, które zwycięzca ma możliwość zmierzenia się z innymi zawodnikami podczas Kulinarnego Pucharu Polski.
- Szef Kuchni: Mięsne Specjały Kuchni Polskiej rozstrzygnięte
- Poradnik Restauratora: Mięsne Specjały Polskiej Kuchni za nami
- Przegląd Gastronomiczny: Wyniki konkursu „Mięsne Specjały Polskiej Kuchni – Instytut Kulinarny Transgourmet”
Już 14 lipca Instytut Kulinarny Transgourmet po raz kolejny zamieni się w arenę zmagań profesjonalnych Kucharzy. Tego dnia odbędzie się finał konkursu „Mięsne Specjały Polskiej Kuchni”. Zwycięzcy otrzymają nagrodę pieniężną, i nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2023 oraz bony towarowe Selgros. Wydarzenie jest organizowane przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa.
- Przegląd Gastronomiczny: Mięsne Specjały Polskiej Kuchni
Transgourmet Polska, operator hal Selgros, w sprawozdaniu finansowym za 2022 r. ujawnił swoje plany i pokazał wyniki finansowe.
Hale Selgros zyskują nowe systemy informatyczne. System operacyjny SAP wdrażany jest w całej grupie Transgourmet i zapewni lepsze planowanie zapasów, bardziej efektywne gospodarowanie zasobami i podniesienie poziomu obsługi klientów.
Firma Transgourmet pokazała wyniki finansowe za rok obrotowy 2022. Przychody urosły o ponad 16 proc. Firma zwiększyła też zysk operacyjny i zysk netto.
Instytut Kulinarny Transgourmet wprowadza nowość dla profesjonalistów w swojej bogatej ofercie szkoleń - szkolenie z przygotowywania i oceny dań konkursowych z międzynarodowymi standardami WORLDCHEFS®. Zapisy na szkolenie są już dostępne!
- Szef Kuchni: Szkolenia dla przyszłych sedziów kulinarnych
- papaja.pl: Szkolenie dla przyszłych sędziów kulinarnych
Aktualnie firma Transgourmet Polska, operator marek Transgourmet i Selgros jest w trakcie realizacji dwóch inwestycji.
Do końca czerwca profesjonalni kucharze mogą zgłosić swoją kandydaturę do pierwszego etapu konkursu „Mięsne Specjały Polskiej Kuchni - Instytut Kulinarny Transgourmet”. Spośród wszystkich zgłoszeń jurorzy wybiorą 8 najlepszych dwuosobowych zespołów, które 14 lipca zmierzą się w finale. Zwycięzcy konkursu otrzymają nagrodę pieniężną oraz nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2023. Wydarzenie jest organizowane przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa.
- Szef Kuchni: Mięsne Specjały Kuchni Polskiej - nowy konkurs
Wielkimi krokami nadchodzi 14. edycja jedynej w Polsce trasy festiwalowej, czyli ŻYWIEC Męskie Granie 2023! To 14 koncertów w 7 miastach, topowi artysci, setki tysięcy fanów pod sceną i doskonała organizacja - to gwarancja rozrywki na najwyższym poziomie i pełnych emocji, letnich wieczorów. Po udanej zeszłorocznej współpracy po raz kolejny jesteśmy Partnerem gastronomicznym ŻYWIEC Męskie Granie 2023.
- Poradnik Restauratora: Transgourmet i Selgros Partnerem gastronomicznym Festiwalu Żywiec Męskie Granie 2023
- Poradnik Handlowca: Żywiec Męskie Granie zagrało w Poznaniu!
Znamy zwycięzców Finału konkursu kulinarnego dla Uczniów Szkół Gastronomicznych 13 czerwca w Instytucie Kulinarnym Trangourmet rywalizowali ze sobą przyszli szefowie kuchni. Zaprezentowali umiejętności na naprawdę wysokim poziomie - czekały na nich bowiem bardzo atrakcyjne nagrody.
- Restaurant Management: Za nami Wielki Finał Konkursu dla Uczniów... - Restaurant Management
- powiat-legionowski.pl: Konkurs kulinarny Les Chefs en Or 2023
- twojelegionowo.pl: Powiat Legionowo: Konkurs kulinarny Les Chefs en Or 2023
- Poradnik Restauratora: Za nami finał konkursu kulinarnego Transgourmet i Selgros dla uczniów szkół gastronomicznych
- Restaurant Management: Za nami finał Konkursu Kulinarnego Transgourmet i Selgros dla Uczniów Szkół Gastronomicznych
- Przegląd Gastronomiczny: Znamy laureatów Konkursu Kulinarnego dla Szkół Gastronomicznych!
Po pierwszym etapie konkursu organizowanego przez Transgourmet Foodservice i Selgros dla szkół gastronomicznych z całej Polski, nadszedł czas na emocjonujący finał. Przyszli szefowie kuchni zmierzą się już 13 czerwca w Instytucie Kulinarnym Transgourmet, a stawką są atrakcyjne nagrody zarówno dla finalistów konkursu, jak i dla szkół, które reprezentują.
- Poradnik Restauratora: Do kogo powędruje statuetka zwycięzcy i puchar dla szkoły?
Selgros po raz kolejny organizuje jubileuszową loterię. Z okazji 26-lecia obecności w Polsce firma ufundowała 26 tys. bonów towarowych oraz 10 nagród głównych.
- e-Konkursy.info: Loteria "Selgros 26 lat" - e-Konkursy.info
- Szef Kuchni: Wielka Loteria "26 lat na +" - Szef Kuchni
- Zgarniajto.pl: Loteria Selgros na 26 lat
- Infokonkursy.pl: Loteria 26 lat Selgros - nagroda 10.000 zł - Infokonkursy
- Dlahandlu.pl: Nagrody czekają w Wielkiej Loterii Selgros
- Portalspożywczy.pl: Selgros ma 26 lat w Polsce. Loteria z okazji jubileuszu
- Gospodarka.sos.pl: Selgros walczy o klientów i sprzedaż. Firma organizuje loterię dla klientów
- Restaurant-Management.pl: Atrakcyjne nagrody czekają na Klientów w Wielkiej Loterii Selgros „26 lat na +”!
Zaangażowanie Selgros w lokalne i ogólnopolskie akcje społeczne zostało docenione! Przedsiębiorstwo, które swoją siedzibę ma w Poznaniu, zostało wyróżnione tytułem „Firma o Złotym Sercu”. Tę wyjątkową nagrodę, Prezydent Miasta Poznania – Jacek Jaśkowiak, wręczył firmie 23 maja, podczas uroczystej gali z okazji ogłoszenia wyników rankingu Złota Setka Wielkopolski.
- Hurt i Detal: Selgros z nagrodą Prezydenta Miasta Poznania
- Poznan.tvp.pl: Wybrano najlepsze wielkopolskie firmy (tvp.pl)
- Restaurant-management.pl: Selgros z nagrodą Prezydenta Miasta Poznania
- Foodservice24.pl: Selgros z nagrodą Prezydenta Miasta Poznania - Wydarzenia - branżowe
- Horecatrends.pl: Selgros z nagrodą Prezydenta Miasta Poznania (horecatrends.pl)
- Gospodarka.sos.pl: Selgros z nagrodą Prezydenta Miasta Poznania
- Hurt i Detal: Selgros z nagrodą Prezydenta Miasta Poznania
- Przegląd Gastronomiczny: Selgros z nagrodą Prezydenta Miasta Poznania
Instytut Kulinarny Transgourmet wyróżniony! W trakcie Gali Jubileuszy – 30-lecia Poradnika Handlowca, 100-lecia Handlowca oraz 24-lecia Poradnika Restauratora statuetkami Hermesów Kulinarnych wyróżnieni zostali restauratorzy, Szefowie Kuchni, a także przedstawiciele środowiska HoReCa i FMCG, którzy mają największy wpływ na rozwój branży. Instytut otrzymał Hermesa za profesjonalną organizację szkoleń i warsztatów kulinarnych dla Kucharzy i Szefów Kuchni.
- Poradnik Restauratora: Hermesy Kulinarne 2023 wręczone
Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa wierzą w biznes swoich Klientów i wspierają ich na wielu płaszczyznach, co pozwala przedsiębiorcom z branży gastronomicznej na rozwój działalności. Jednym z Klientów Transgourmet Foodservice jest Grupa Secret Garden, sieć kantyn działająca w Wielkopolsce. O wyzwaniach stojących przed branżą gastronomiczną i roli stabilnego dostawcy produktów w prowadzeniu biznesu rozmawiamy z Łukaszem Pelowskim, Dyrektorem Generalnym Secret Garden.
- Restaurant Management: Grupa Secret Garden: partnerskie relacje z dostawcą kluczem do stabilnej działalności
Restaurant Management: Wierzymy w Twój biznes! Zobacz reklamę Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa