W dniach od 1 do 7 października 2023 r. w Austrii odbędzie się pierwsze kulinarne spotkanie młodych talentów, z krajów partnerskich, w których działa Transgourmet. Uczestnicy z Austrii, Francji, Niemiec, Rumunii, Szwajcarii i Polski będą mogli wymienić się doświadczeniami oraz rozwinąć swoją wiedzę i umiejętności w towarzystwie najlepszych w branży gastronomicznej.
![230829_tg_tut_socialmedia_instacarousel-v2.jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/15658/assets/581947/large-550e67ec8e8296b09ca85a9600baa7f7.jpg)
![Popisowa potrawa Norberta Szefera: Mousseline z kurczaka, espuma z wędzonego ziemniaka, jus drobiowy z truflą, chips ze skóry z kurczaka, smażony na maśle groszek i szparagi ze skórką limonki i imbirem.](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/15658/assets/564490/large-30eff262b4bc0d9d94d4db14524eb8a0.jpg)
Popisowa potrawa Norberta Szefera: Mousseline z kurczaka, espuma z wędzonego ziemniaka, jus drobiowy z truflą, chips ze skóry z kurczaka, smażony na maśle groszek i szparagi ze skórką limonki i imbirem.
– Gotowanie to moja pasja. Uwielbiam łączyć na talerzu różne smaki i tekstury. Od zawsze chciałem gotować, układać menu, szkolić i nadzorować pracowników. W restauracji, w której obecnie pracuję, mogę spełniać każde z powyższych pragnień jako szef kuchni. Myślę, że wymarzoną pracę już znalazłem, teraz chciałbym dalej się rozwijać, aby być najlepszym szefem kuchni i kucharzem.
Tak mówi o sobie polski reprezentant programu, Norbert Szefer.
- Wierzymy w biznes naszych Klientów, a ich zadowolenie to nasz priorytet. Tym bardziej cieszymy się, gdy możemy przyczynić się do rozwoju ich biznesu. Udział w Talents United by Transgourmet to szansa dla młodych Szefów Kuchni na rozwój ich kompetencji, a to w branży gastronomicznej odgrywa dziś bardzo ważną rolę. Jesteśmy pewni, że nasz reprezentant wróci z inspirującej podróży do Austrii z głową pełną nowych pomysłów.
Mówi Irmina Dziedzic, Zastępca Dyrektora Sprzedaży ds. Gastronomii Selgros HoReCa.