W polskich restauracjach nie ma obowiązku płacenia napiwku, jednak dobry zwyczaj nakazuje zostawić Kelnerowi od 10 do nawet 20% kwoty rachunku. Większość bywalców restauracji deklaruje, że napiwek zostawia, jednak wciąż jest też spora grupa Gości restauracyjnych, która unika takich dopłat lub zwraca uwagę na przeszkody. Jedną z nich jest brak operowania gotówką i posługiwanie się tylko płatnościami elektronicznymi. Z gotowym rozwiązaniem przychodzi TipTip – operator aplikacji dla Kelnerów, która pozwala w prosty sposób przekazać bezgotówkowy napiwek.
- Wierzymy w biznes naszych Klientów, wspieramy ich rozwój wielowymiarowo i z uwagą przyglądamy się nowym rozwiązaniom na rynku gastronomicznym. Cieszymy się na rozpoczynającą się właśnie współpracę partnerską z TipTip. Każdy kto ma do czynienia z branżą gastronomiczną wie jak ważną rolę w życiu restauracji odgrywa sprawna obsługa kelnerska i jak wymagający to zawód. Warto doceniać trud tej grupy zawodowej, a TipTip dostarcza do tego idealne narzędzie. Z przyjemnością będziemy promować korzystanie z aplikacji wśród Gości restauracji, a także zachęcać do korzystania z niej lokale gastronomiczne, których setki obsługujemy na co dzień.
Mówi Zenon Badyra, Dyrektor Sprzedaży Transgourmet Foodservice.