Zakończył się Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów 2023 – najważniejsze wydarzenie w pełni poświęcone branży HoReCa. Tegoroczna edycja odbyła się 24 października w Warszawskim Centrum EXPO XXI i przyciągnęła około 2 tysięcy uczestników. Na Kongresie obecni byli przedstawiciele Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa, którzy zachwycili gości pokazami live cooking oraz przedstawili plany rozwoju swoich obu kanałów sprzedaży.
– Wszystko jest już jasne! Na początku 2024 roku otwieramy Magazyn Transgourmet Foodservice w Gliwicach oraz halę Selgros w Lubinie. Pierwsza inwestycja będzie realizowała zapotrzebowanie na nasze produkty wśród Klientów gastronomicznych z południowej Polski, głównie Śląska, aglomeracji krakowskiej i wrocławskiej. Hala w Lubinie ułatwi z kolei obsługę Klientów biznesowych i detalicznych z południowo-zachodniej części kraju, głównie województwa dolnośląskiego, w którym od lat z sukcesem działają nasze dwa markety zlokalizowane we Wrocławiu.
Mówi Cezary Furmanowicz, Dyrektor Marketingu Transgourmet Polska, operator marek Transgourmet i Selgros.