Już po raz trzydziesty przedstawiciele branży gastronomicznej i hotelarskiej spotkają się podczas Targów HORECA®. Tegoroczna edycja wydarzenia odbędzie się 8-10 listopada w Międzynarodowym Centrum Targowo-Kongresowym EXPO Kraków. Na odwiedzających czeka atrakcyjny program wykładów, pokazów kulinarnych i degustacji, a także strefa ekspozycyjna, na której obecni będą przedstawiciele Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa.
Targi HORECA® to jedno z najważniejszych i najprężniej rozwijających się branżowych wydarzeń o charakterze edukacyjno-biznesowym. Uczestnicy zbliżającej się edycji będą mieli okazję wziąć udział w specjalistycznych szkoleniach i biznesowych prelekcjach. Wydarzenie jest dla uczestników szansą na nawiązanie nowych relacji. W ogromnej strefie ekspozycyjnej zaprezentuje się kilkuset wystawców oferujących produkty dla restauracji, hoteli, cateringów, punktów zbiorowego żywienia i innych lokali gastronomicznych. Podczas trzech dni targów na miejscu obecni będą również przedstawiciele Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa, którzy zapraszają wszystkich uczestników do odwiedzenia stoiska nr B11.
Wizyta to świetna okazja do zapoznania się z bogatym asortymentem produktów dla gastronomii, w tym markami własnymi Transgourmet – Premium, Quality, Economy i cieszącą się wielką popularnością wśród gastronomów marką Topseller. Goście będą mogli ponadto wziąć udział w pokazach live cooking i degustacjach przygotowanych przez Ekspertów Instytutu Kulinarnego Transgourmet. Przez cały czas trwania kongresu na odwiedzających czekać będą Doradcy Klienta, którzy chętnie opowiedzą o stałych ofertach i promocjach dla gastronomów oraz korzyściach płynących ze współpracy biznesowej z Transgourmet i Selgros.
Marki od lat budują swoją pozycję rynkową dzięki wysokiemu poziomowi Service Level, na który składa się atrakcyjna oferta rabatowa, własna profesjonalna flota samochodów, nowoczesne Centrum Logistyczno-Magazynowe oraz wysoko wykwalifikowana kadra z dużym doświadczeniem w obsłudze klientów HoReCa. Chęć stałego rozwoju i podnoszenia jakości usług zaowocowała realizacją dwóch nowych inwestycji, które poszerzą zasięg działania obu kanałów dystrybucji i usprawnią proces obsługi klientów. Już w styczniu 2024 roku uruchomiony zostanie Magazyn Transgourmet Foodservice w Gliwicach, który będzie zaopatrywał gastronomów z południowej Polski. Z kolei dwa miesiące później – w marcu 2024 roku – w Lubinie otwarta zostanie hala Selgros, w której klienci gastronomiczni będą mogli realizować zamówienia zarówno stacjonarnie jak i z dowozem do swoich lokali.
Targi HORECA® każdego roku przyciągają tysiące osób związanych z branżą gastronomiczną i hotelarską. W ubiegłorocznej edycji wydarzenia wzięło udział niemal 9 tys. gości i ponad 300 wystawców.