9 października otwarto zmodernizowaną halę Selgros w Poznaniu. To ważne wydarzenie nie tylko dla klientów z Wielkopolski, lecz także dla całej sieci – poznańska hala, jako najstarszy obiekt Selgros w Polsce, zyskała nową odsłonę i stała się symbolem kierunku, w jakim rozwija się marka: nowoczesności, komfortu zakupów i jeszcze bogatszej oferty produktowej.
Nowoczesna przestrzeń i nowe standardy ekspozycji
Po przebudowie obiekt oferuje klientom zupełnie nową jakość zakupów. Zmieniony został układ alejek i ekspozycji, a wszystkie działy świeże zyskały więcej przestrzeni i nowoczesny design, który ułatwia poruszanie się po hali. Zastosowano w nich rozwiązania podnoszące standard obsługi i jakość oferty.

Nowa jakość w każdym dziale
W dziale mięsnym klienci znajdą ponad 450 rodzajów mięs – wołowiny, wieprzowiny i drobiu – przygotowywanych na miejscu, z zachowaniem najwyższych standardów świeżości. Strefa została powiększona i wyposażona w nowoczesne zaplecze chłodnicze.
Dział ryb i owoców morza oferuje ponad 300 gatunków produktów, dostarczanych pięć razy w tygodniu prosto z portów. Różnorodność oferty oraz nowa strefa ekspozycji pozwalają jeszcze lepiej zaprezentować asortyment i zachować jego doskonałą jakość. W ramach otwarcia, w dniach 9–11 października, eksperci kulinarni Selgros będą filetować ponad 100-kilogramowego tuńczyka, prezentując kulinarne techniki i dzieląc się wiedzą z klientami.
W dziale owoców i warzyw wprowadzono system przechowywania w dwóch strefach temperatur, co pozwala na utrzymanie optymalnych warunków dla ponad 300 gatunków produktów. Codzienne dostawy gwarantują świeżość i sezonowość oferty.
Dział nabiałowy został całkowicie przeprojektowany – powstała specjalna strefa serów z całej Europy, a nowością jest możliwość zakupu wybranych gatunków krojonych na miejscu według indywidualnych potrzeb klientów.

Nowością jest również dział pieczywa z własnym wypiekiem, w którym codziennie przygotowywane jest aż 30 rodzajów chleba. W ofercie znalazło się też 50 rodzajów ciast i przekąsek – wszystko wypiekane na miejscu, ciepłe i pachnące.

Moc okazji dla Klientów
W dniu otwarcia i przez cały najbliższy weekend na klientów czeka wiele atrakcji – gratisy, degustacje, promocje i spotkania z dostawcami.
– Modernizacja hali w Poznaniu to nie tylko inwestycja w infrastrukturę, ale przede wszystkim w doświadczenie zakupowe naszych klientów – zarówno tych prowadzących lokale gastronomiczne czy sklepy, jak i klientów indywidualnych. Chcemy, by Selgros był miejscem, które inspiruje, wspiera biznes i daje codzienną satysfakcję z zakupów.
Mówi Cezary Furmanowicz, dyrektor marketingu Transgourmet Polska, operatora marek Transgourmet i Selgros.
Otwarcie hali w Poznaniu po modernizacji to ważny etap w rozwoju Selgros – symbol zmian, które łączą tradycję z nowym podejściem do handlu hurtowego i detalicznego.