Do końca czerwca Szefowie Kuchni mogą zgłosić swoją kandydaturę do pierwszego etapu 2. edycji konkursu „Mięsne Specjały Polskiej Kuchni - Instytut Kulinarny Transgourmet”. Spośród nadesłanych zgłoszeń jurorzy wybiorą 6 najlepszych dwuosobowych zespołów, które 12 lipca zmierzą się w finale. Zwycięzcy konkursu otrzymają nagrodę pieniężną oraz nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2024. Wydarzenie jest organizowane przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa.
- Po ogromnym sukcesie ubiegłorocznego konkursu, decyzja o organizacji 2. edycji „Mięsnych Specjałów Polskiej Kuchni” nie mogła być inna! Bardzo cieszymy się, że laureaci organizowanych przez nas zmagań zdobyli Kulinarny Puchar Polski 2023. To pokazuje, że Instytut Kulinarny Transgourmet to nie tylko prawdziwa kuźnia kulinarnych talentów, ale też miejsce które przynosi Szefom Kuchni... szczęście! Zależy nam na rozwoju branży gastronomicznej, podnoszeniu jej standardów oraz rozwijaniu umiejętności osób, które ją tworzą. Wierzymy, że udział w konkursie będzie dla profesjonalnych kucharzy ciekawym doświadczeniem i szansą na rozwój ich kariery.
Mówi Cezary Furmanowicz, dyrektor marketingu Transgourmet Polska, operatora marek Transgourmet i Selgros.