Akcje promocyjne dla Klientów, działania na rzecz rozwoju branży gastronomicznej, jakość obsługi, sukcesy branżowe – to najczęstsze tematy, przy okazji których pojawiamy się w mediach. Zapraszamy na przegląd najnowszych informacji medialnych na temat naszej firmy.

Marki Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa swoimi działaniami nieustannie udowadniają, że są partnerami dla swoich Klientów, pomagając w rozwoju ich biznesu gastronomicznego oraz w rozwoju ich Pracowników. Dzięki przynależności do międzynarodowej grupy Transgourmet firma ma możliwość wzięcia udziału w projekcie szkoleniowym Talents United by Transgourmet, którego organizatorem jest austriacki oddział firmy.
- restaurant-management.pl: Start programu Talents United By Transgourmet – znamy polskiego uczestnika pierwszej edycji wydarzenia!
- poradnikrestauratora.pl: Znamy polskiego uczestnika pierwszej edycji programu Talents United By Transgourmet
- newsgastro.pl: Start programu Talents United By Transgourmet

fot. Region Dolny Śląsk NSZZ "Solidarność" https://www.tysol.pl/a109764-za-nami-31-bieg-solidarnosci
Selgros partnerem 31. edycji Biegu Solidarności we Wrocławiu, który jest ostatnim elementem obchodów 41. Rocznicy powstania Związku.
- gazetawroclawska.pl: 31. Bieg Solidarności we Wrocławiu - wielkie emocje i wspaniała rywalizacja
- tysol.pl: Za nami 31. Bieg Solidarności

Instytut Kulinarny Transgourmet przeprowadził pierwsze szkolenie poświęcone sędziowaniu podczas konkursów kulinarnych. W wydarzeniu, które odbyło się w dniach 21-22 sierpnia, wzięło udział 8 profesjonalistów z całej Polski. Celem warsztatów jest podniesienie kwalifikacji osób związanych z branżą HoReCa oraz ujednolicenie systemu oceny dań przygotowywanych podczas konkursów kulinarnych.
- restaurant-management.pl: W Instytucie Kulinarnym Transgourmet odbyła się pierwsza edycja szkolenia sędziowskiego
- poradnikrestauratora.pl: W Instytucie Kulinarnym Transgourmet pierwsza edycja szkolenia sędziowskiego

Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa wierzy w biznes swoich Klientów i wspiera ich na wielu płaszczyznach, co umożliwia przedsiębiorcom z branży gastronomicznej rozwijanie swojej działalności. Jednym z Klientów Selgros HoReCa jest łódzka restauracja Ramki. O pierwszych krokach w branży gastronomicznej, przepisie na sukces lokalu, a także współczesnych wyzwaniach w zarządzaniu firmą rozmawiali z Kamilem Piotrowskim - Managerem i Norbertem Szeferem - Szefem Kuchni Restauracji Ramki.

Źródło: http://poradnikrestauratora.pl/artykuly/narodowa-reprezentacja-polski-powolana-na-ika-culinary-olympics-2024/
Transgourmet i Selgros od lat wspierają rozwój branży gastronomicznej w Polsce nie tylko prowadząc szkolenia i współpracując z najlepszymi szefami kuchni z całego świata, ale także współpracując z OSSKiC oraz z Narodową Reprezentacją Polski Kucharzy udostępniając im przestrzeń Instytutu Kulinarnego oraz umożliwiając pracę na najlepszych produktach.
- poradnikrestauratora.pl: Narodowa reprezentacja Polski powołana na IKA Culinary Olympics 2024

Loterie jubileuszowe organizowane przez Selgros cieszą się wielkim zainteresowaniem Klientów. Nie inaczej było w tym roku, a pretekstem do wspólnej zabawy był jubileusz 26 lat obecności sieci na polskim rynku. W tegorocznej loterii do wygrania było łącznie aż 26 000 bonów towarowych, a 10 szczęśliwców mogło cieszyć się głównymi nagrodami - bonami o wartości aż 10 000 zł. Wszyscy zwycięzcy odebrali już swoje nagrody.
- horecatrends.pl: Laureaci „Wielkiej Loterii Selgros 26 lat na +” odebrali nagrody
- wiadomoscispozywcze.pl: Dziesiątki nagród w wielkiej loterii – Selgros świętuje 26 lat w Polsce
- poradnikrestauratora.pl: Laureaci „Wielkiej Loterii Selgros 26 lat na +” odebrali nagrody

Selgros wchodzi w świat elektromobilności. W ramach współpracy z polską firmą ChargeEuropa na parkingach wszystkich marketów Selgros w naszym kraju powstaną stacje ładowania.
- motoryzacja.interia.pl: Kolejna sieć wchodzi w elektromobilność. Ładowarki pod każdym sklepem
- gramwzielone.pl: Stacje ładowania ChargeEuropa w dużych marketach w całej Polsce
- elektromobilni.pl: Selgros wybuduje w Polsce sieć punktów ładowania pojazdów elektrycznych
- motopedia.otomoto.pl: Selgros wybuduje w Polsce sieć punktów ładowania pojazdów elektrycznych
- elektromobilnosc.cire.pl: Selgros wybuduje w Polsce sieć punktów ładowania pojazdów elektrycznych
- elektro.info.pl: Selgros wybuduje sieć punktów ładowania pojazdów elektrycznych

Kilkaset tysięcy ludzi, trzy dni pełnych radości i niezapomnianej atmosfery – to wszystko czeka na uczestników Pol’and’Rock Festival 2023, najpiękniejszego Festiwalu Świata, który odbędzie się w Czaplinku, w dniach 3-5 sierpnia. Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa zostali Partnerami Gastronomicznymi tego wyjątkowego wydarzenia.
- Restaurant Management: Transgourmet i Selgros Partnerem gastronomicznymPol’and’Rock Festival
- Poradnik Restauratora: Transgourmet i Selgros partnerem gastronomicznym Pol’and’Rock Festival

Przed nami drugie w tym sezonie zawody z cyklu LOTTO Triathlon Energy. Sezon zainaugurowaliśmy w Lublinie, teraz czas przenieść się na Pomorze, a dokładnie do Gniewina. Ściganie na dystansach 1/4 oraz 1/8 IM. Zawody odbędą się w niedzielę 30 lipca. Partnerem cyklu jest Transgourmet i Selgros.
- triathlonenergy.pl: Czas na ściganie w Gniewinie

W piątek, 14 lipca, odbyła się pierwsza edycja konkursu organizowanego przez Instytut Kulinarny Transgourmet. Mięsne Specjały Kuchni Polskiej to rywalizacja, które zwycięzca ma możliwość zmierzenia się z innymi zawodnikami podczas Kulinarnego Pucharu Polski.
- Szef Kuchni: Mięsne Specjały Kuchni Polskiej rozstrzygnięte
- Poradnik Restauratora: Mięsne Specjały Polskiej Kuchni za nami
- Przegląd Gastronomiczny: Wyniki konkursu „Mięsne Specjały Polskiej Kuchni – Instytut Kulinarny Transgourmet”

Już 14 lipca Instytut Kulinarny Transgourmet po raz kolejny zamieni się w arenę zmagań profesjonalnych Kucharzy. Tego dnia odbędzie się finał konkursu „Mięsne Specjały Polskiej Kuchni”. Zwycięzcy otrzymają nagrodę pieniężną, i nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2023 oraz bony towarowe Selgros. Wydarzenie jest organizowane przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa.
- Przegląd Gastronomiczny: Mięsne Specjały Polskiej Kuchni
Transgourmet Polska, operator hal Selgros, w sprawozdaniu finansowym za 2022 r. ujawnił swoje plany i pokazał wyniki finansowe.
Hale Selgros zyskują nowe systemy informatyczne. System operacyjny SAP wdrażany jest w całej grupie Transgourmet i zapewni lepsze planowanie zapasów, bardziej efektywne gospodarowanie zasobami i podniesienie poziomu obsługi klientów.
Firma Transgourmet pokazała wyniki finansowe za rok obrotowy 2022. Przychody urosły o ponad 16 proc. Firma zwiększyła też zysk operacyjny i zysk netto.

Instytut Kulinarny Transgourmet wprowadza nowość dla profesjonalistów w swojej bogatej ofercie szkoleń - szkolenie z przygotowywania i oceny dań konkursowych z międzynarodowymi standardami WORLDCHEFS®. Zapisy na szkolenie są już dostępne!
- Szef Kuchni: Szkolenia dla przyszłych sedziów kulinarnych
- papaja.pl: Szkolenie dla przyszłych sędziów kulinarnych
Aktualnie firma Transgourmet Polska, operator marek Transgourmet i Selgros jest w trakcie realizacji dwóch inwestycji.

Do końca czerwca profesjonalni kucharze mogą zgłosić swoją kandydaturę do pierwszego etapu konkursu „Mięsne Specjały Polskiej Kuchni - Instytut Kulinarny Transgourmet”. Spośród wszystkich zgłoszeń jurorzy wybiorą 8 najlepszych dwuosobowych zespołów, które 14 lipca zmierzą się w finale. Zwycięzcy konkursu otrzymają nagrodę pieniężną oraz nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2023. Wydarzenie jest organizowane przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa.
- Szef Kuchni: Mięsne Specjały Kuchni Polskiej - nowy konkurs

Wielkimi krokami nadchodzi 14. edycja jedynej w Polsce trasy festiwalowej, czyli ŻYWIEC Męskie Granie 2023! To 14 koncertów w 7 miastach, topowi artysci, setki tysięcy fanów pod sceną i doskonała organizacja - to gwarancja rozrywki na najwyższym poziomie i pełnych emocji, letnich wieczorów. Po udanej zeszłorocznej współpracy po raz kolejny jesteśmy Partnerem gastronomicznym ŻYWIEC Męskie Granie 2023.
- Poradnik Restauratora: Transgourmet i Selgros Partnerem gastronomicznym Festiwalu Żywiec Męskie Granie 2023
- Poradnik Handlowca: Żywiec Męskie Granie zagrało w Poznaniu!

Znamy zwycięzców Finału konkursu kulinarnego dla Uczniów Szkół Gastronomicznych 13 czerwca w Instytucie Kulinarnym Trangourmet rywalizowali ze sobą przyszli szefowie kuchni. Zaprezentowali umiejętności na naprawdę wysokim poziomie - czekały na nich bowiem bardzo atrakcyjne nagrody.
- Restaurant Management: Za nami Wielki Finał Konkursu dla Uczniów... - Restaurant Management
- powiat-legionowski.pl: Konkurs kulinarny Les Chefs en Or 2023
- twojelegionowo.pl: Powiat Legionowo: Konkurs kulinarny Les Chefs en Or 2023
- Poradnik Restauratora: Za nami finał konkursu kulinarnego Transgourmet i Selgros dla uczniów szkół gastronomicznych
- Restaurant Management: Za nami finał Konkursu Kulinarnego Transgourmet i Selgros dla Uczniów Szkół Gastronomicznych
- Przegląd Gastronomiczny: Znamy laureatów Konkursu Kulinarnego dla Szkół Gastronomicznych!

Po pierwszym etapie konkursu organizowanego przez Transgourmet Foodservice i Selgros dla szkół gastronomicznych z całej Polski, nadszedł czas na emocjonujący finał. Przyszli szefowie kuchni zmierzą się już 13 czerwca w Instytucie Kulinarnym Transgourmet, a stawką są atrakcyjne nagrody zarówno dla finalistów konkursu, jak i dla szkół, które reprezentują.
- Poradnik Restauratora: Do kogo powędruje statuetka zwycięzcy i puchar dla szkoły?

Selgros po raz kolejny organizuje jubileuszową loterię. Z okazji 26-lecia obecności w Polsce firma ufundowała 26 tys. bonów towarowych oraz 10 nagród głównych.
- e-Konkursy.info: Loteria "Selgros 26 lat" - e-Konkursy.info
- Szef Kuchni: Wielka Loteria "26 lat na +" - Szef Kuchni
- Zgarniajto.pl: Loteria Selgros na 26 lat
- Infokonkursy.pl: Loteria 26 lat Selgros - nagroda 10.000 zł - Infokonkursy
- Dlahandlu.pl: Nagrody czekają w Wielkiej Loterii Selgros
- Portalspożywczy.pl: Selgros ma 26 lat w Polsce. Loteria z okazji jubileuszu
- Gospodarka.sos.pl: Selgros walczy o klientów i sprzedaż. Firma organizuje loterię dla klientów
- Restaurant-Management.pl: Atrakcyjne nagrody czekają na Klientów w Wielkiej Loterii Selgros „26 lat na +”!

Zaangażowanie Selgros w lokalne i ogólnopolskie akcje społeczne zostało docenione! Przedsiębiorstwo, które swoją siedzibę ma w Poznaniu, zostało wyróżnione tytułem „Firma o Złotym Sercu”. Tę wyjątkową nagrodę, Prezydent Miasta Poznania – Jacek Jaśkowiak, wręczył firmie 23 maja, podczas uroczystej gali z okazji ogłoszenia wyników rankingu Złota Setka Wielkopolski.
- Hurt i Detal: Selgros z nagrodą Prezydenta Miasta Poznania
- Poznan.tvp.pl: Wybrano najlepsze wielkopolskie firmy (tvp.pl)
- Restaurant-management.pl: Selgros z nagrodą Prezydenta Miasta Poznania
- Foodservice24.pl: Selgros z nagrodą Prezydenta Miasta Poznania - Wydarzenia - branżowe
- Horecatrends.pl: Selgros z nagrodą Prezydenta Miasta Poznania (horecatrends.pl)
- Gospodarka.sos.pl: Selgros z nagrodą Prezydenta Miasta Poznania
- Hurt i Detal: Selgros z nagrodą Prezydenta Miasta Poznania
- Przegląd Gastronomiczny: Selgros z nagrodą Prezydenta Miasta Poznania

Instytut Kulinarny Transgourmet wyróżniony! W trakcie Gali Jubileuszy – 30-lecia Poradnika Handlowca, 100-lecia Handlowca oraz 24-lecia Poradnika Restauratora statuetkami Hermesów Kulinarnych wyróżnieni zostali restauratorzy, Szefowie Kuchni, a także przedstawiciele środowiska HoReCa i FMCG, którzy mają największy wpływ na rozwój branży. Instytut otrzymał Hermesa za profesjonalną organizację szkoleń i warsztatów kulinarnych dla Kucharzy i Szefów Kuchni.
- Poradnik Restauratora: Hermesy Kulinarne 2023 wręczone

Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa wierzą w biznes swoich Klientów i wspierają ich na wielu płaszczyznach, co pozwala przedsiębiorcom z branży gastronomicznej na rozwój działalności. Jednym z Klientów Transgourmet Foodservice jest Grupa Secret Garden, sieć kantyn działająca w Wielkopolsce. O wyzwaniach stojących przed branżą gastronomiczną i roli stabilnego dostawcy produktów w prowadzeniu biznesu rozmawiamy z Łukaszem Pelowskim, Dyrektorem Generalnym Secret Garden.
- Restaurant Management: Grupa Secret Garden: partnerskie relacje z dostawcą kluczem do stabilnej działalności
Restaurant Management: Wierzymy w Twój biznes! Zobacz reklamę Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa