Emocjonujący finał Konkursu Kulinarnego dla Szkół Gastronomicznych rozstrzygnięty! Patrycja Szczepaniak z Rzeszowa okazała się najlepsza w emocjonujących zmaganiach kulinarnych.
- Konkurs kulinarny dla szkół gastronomicznych to inspirująca przygoda i działanie wspierające młode talenty. Dla wielu z uczestników jest to często pierwszy raz, gdy mają okazję wziąć udział w konkursie kulinarnym na takim poziomie, a rywalizacja jest niezastąpionym narzędziem rozwoju ich umiejętności.
Mówi Prezes Zarządu Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Jarosław Uściński.
- Kolejna edycja konkursu przynosi nam nie tylko zadowolenie i satysfakcję, ale również jest wyrazem naszej aktywności i inicjatywy w rozwój branży HoReCa. Transgourmet i Selgros konsekwentnie angażuje się i wspiera młodych adeptów sztuki kulinarnej, dzięki czemu możliwe jest współtworzenie niezapomnianych wydarzeń gastronomicznych.
Podkreśla Cezary Furmanowicz, dyrektor marketingu Transgourmet Polska.
I miejsce - Patrycja Szczepaniak
II miejsce - Antoni Nowakowski
III miejsce - Oskar Brzozowski