Do końca czerwca profesjonalni kucharze mogą zgłosić swoją kandydaturę do pierwszego etapu konkursu „Mięsne Specjały Polskiej Kuchni - Instytut Kulinarny Transgourmet”. Spośród wszystkich zgłoszeń jurorzy wybiorą 8 najlepszych dwuosobowych zespołów, które 14 lipca zmierzą się w finale. Zwycięzcy konkursu otrzymają nagrodę pieniężną oraz nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2023. Wydarzenie jest organizowane przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Transgourmet Foodservice i Selgros HoReCa.
– Udział w konkursie będzie dla profesjonalnych kucharzy nie tylko wyzwaniem, ale i dużą szansą. Zależy nam na rozwoju branży gastronomicznej, podnoszeniu jej standardów oraz rozwijaniu umiejętności osób, które ją tworzą. Te strategiczne cele przyświecają zarówno Transgourmet Foodservice oraz Selgros HoReCa jak i Ogólnopolskiemu Stowarzyszeniu Szefów Kuchni i Cukierników. Właśnie dlatego nasze relacje są tak dobre – po prostu świetnie się rozumiemy i wspieramy branżę, która jest dla nas bardzo ważna.
Mówi Cezary Furmanowicz, dyrektor marketingu Transgourmet Polska.