Instytut Kulinarny Transgourmet wyróżniony! W trakcie Gali Jubileuszy – 30-lecia Poradnika Handlowca, 100-lecia Handlowca oraz 24-lecia Poradnika Restauratora statuetkami Hermesów Kulinarnych wyróżnieni zostali restauratorzy, Szefowie Kuchnie, a także przedstawiciele środowiska HoReCa i FMCG, którzy mają największy wpływ na rozwój branży. Nasz Instytut otrzymał Hermesa za profesjonalną organizację szkoleń i warsztatów kulinarnych dla Kucharzy i Szefów Kuchni.
Hermesy Kulinarne to prestiżowe wyróżnienie przyznawane od 2005 r. głosami kapituły Akademii Laureatów Hermesów Kulinarnych „Poradnika Restauratora”. To dowód na uznanie branży HoReCa oraz docenienie działań na rzecz rozwoju gastronomii w Polsce. W uroczystości ich wręczenia wzięło udział blisko 300 zaproszonych gości, managerów z branży HoReCa, a także Szefów Kuchni i właścicieli obiektów gastronomicznych.
Instytut Kulinarny Transgourmet już od 5 lat jest przestrzenią do rozwoju dla profesjonalistów i miłośników gotowania. To właśnie w Instytucie do najważniejszych konkursów na świecie, z których przywożą medale i wyróżnienia, przygotowują się członkowie Narodowej Kadry Polskich Kucharzy. Nowoczesne przestrzenie, bogata oferta warsztatów i pasja Szefów Kuchni czynią to miejsce wyjątkowym na kulinarnej mapie Polski.