576 godzin treningu podczas 48 dni, 350 posiłków degustacyjnych, 1080 talerzy - tak juniorzy z Kadry Narodowej Polskich Kucharzy przygotowywali się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet do startu w Kulinarnym Pucharze Świata. Już w najbliższy weekend rozpoczną zmagania, podczas których zmierzą się z najlepszymi drużynami z całego świata.
Villeroy & Boch Culinary World Cup 2022 to jedno z najważniejszych wydarzeń gastronomicznych na świecie. Jest organizowane raz na cztery lata i zrzesza najbardziej elitarne drużyny kulinarne. Regularnie obecna podczas mistrzostw polska reprezentacja prowadzona jest przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni, której strategicznymi partnerami są Transgourmet Foodservice oraz Selgros Cash & Carry. Kadra juniorów wystąpi 27 i 29 listopada w dwóch konkurencjach – Restaurant of Nations oraz Chef’s Table.
![IMG20220925165614.jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/15658/assets/465902/large-3ff0a34ce3035575bd26427672d3be59.jpg)
Juniorzy Kadry Narodowej Polskich Kucharzy od stycznia trenowali w przestrzeni Instytutu Kulinarnego Transgourmet. Dbali o każdy szczegół – nie tylko smak i wygląd potraw, ale również aspekt zero waste przy przygotowaniu posiłków. W ostatnich tygodniach kucharze prezentowali efekty swoich przygotowań dziennikarzom, a także miłośnikom kulinariów podczas 9 kolacji degustacyjnych podczas których. Była to niepowtarzalna szansa na spróbowanie dań przygotowywanych na konkurs i wczucia się w atmosferę rywalizacji. Spotkania kulinarne zorganizowane były w takiej samej formule jak przebieg finału Kulinarnego Pucharu Świata. Reprezentacja serwowała dania, które nie tylko będą promować polskie smaki i produkty, ale też uwzględniają aktualne trendów kulinarnych jak kuchnia bezglutenowa, wegetariańska czy wegańska.
![IMG20221123151221.jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/15658/assets/488625/large-63c1c10e3c51c8a2fb8e52026151645c.jpg)
Trzymamy kciuki za naszą kadrę, a ich zmagania będzie można śledzić na profilach Instytutu Kulinarnego Transgourmet na Facebooku i Instagramie – na bieżąco będziemy prowadzić relację z tego kulinarnego święta!
![IMG20221123150143.jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/15658/assets/488626/large-6f1721d714274d0fadc75b2fdd47a84b.jpg)
![IMG20221123150712.jpg](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/15658/assets/488628/large-2f82e0b4f5b9fe082f3bc752c59ce7bb.jpg)