Za nami emocjonujący finał kolejnej edycji konkursu organizowanego przez Transgourmet Foodservice i Selgros Cash & Carry. Zatriumfowała Weronika Gurynow z Zespołu Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego w Warszawie. Dziewięciu zawodników wyłonionych w eliminacjach rywalizowało przygotowując danie głównie na bazie pstrąga tęczowego.
- Les Chefs en Or to przykład profesjonalnego działania marek Transgourmet Foodservice i Selgros Cash & Carry, które realnie wspierają młodych adeptów sztuki kulinarnej. Dla nich to często pierwszy kontakt z konkursami kulinarnymi, a nic tak nie rozwija umiejętności jak rywalizacja. W tym roku poziom jest równie wysoki jak w ubiegłej edycji.
Podsumowuje Jan Kuroń.
- To totalnie niesamowite uczucie. Cieszę się, że moja praca została doceniona. Najtrudniejszym momentem był dla mnie serwis, zabrakło czasu, ale finalnie smak się obronił. Mam apetyt na więcej!
Mówi zwyciężczyni tegorocznej edycji.
- Kolejna edycja naszego konkursu to dowód wsparcia i rozwoju branży HoReCa, a także powód do dumy. Poziom zmagań z roku na rok jest coraz wyższy i cieszymy się, że możemy rozwijać talenty kulinarne młodych ludzi. Dla Transgourmet Foodservice i Selgros Cash & Carry wsparcie dla szkół gastronomicznych jest bardzo ważne.
Mówi Cezary Furmanowicz, dyrektor marketingu Transgourmet Polska, operatora marek Transgourmet Foodservice i Selgros Cash & Carry.
I miejsce - Weronika Gurynow, Zespół Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego w Warszawie
II miejsce - Aleksander Wolski, Zespół Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego w Warszawie
III miejsce - Dominik Diug, Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi