Zakończyły się eliminacje konkursu kulinarnego dla szkół gastronomicznych Les Chefs en Or Polska Edycja, organizowanego przez Transgourmet Foodservice i Selgros Cash & Carry. Autorzy najlepszych dań zmierzą się w wielkim finale, który 16 listopada odbędzie się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.
- Kacper Bałabuch - Zespół Szkół nr 3 we Wrocławiu
- Dominik Diug - Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi
- Weronika Gurynow - Zespół Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego w Warszawie
- Paulina Kadysz - Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. mjra H. Sucharskiego w Bolesławcu
- Konrad Kapusta - Zespół Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego w Warszawie
- Piotr Marcinkowski - Zespół szkół gastronomiczno-hotelarskich w Gdańsku
- Dawid Poznański - Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bytomiu
- Michał Świdnicki - ZSTiO im. Żeromskiego w Częstochowie
- Aleksander Wolski - Zespół Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego w Warszawie
Zwycięskie dania
![Kacper Bałabuch - Dekonstrukcja burgera z szarpanym łososiem i sosem chili mayo](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/15658/assets/477997/large-959dde686b9a0f30b47078aecc606168.jpg)
Kacper Bałabuch - Dekonstrukcja burgera z szarpanym łososiem i sosem chili mayo
![Dominik Diug - Dorsz w popiole z pora, sos mango, puree z batata i dyni, por, żel, oliwa](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/15658/assets/477998/large-56af923b508ff20a337fbec7e9c7744a.jpg)
Dominik Diug - Dorsz w popiole z pora, sos mango, puree z batata i dyni, por, żel, oliwa
![Weronika Gurynow - Tuńczyk dashi, dynia, grzyby, ogórek](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/15658/assets/477999/large-3b52687758f733dbdb8a2225b40c8c52.jpg)
Weronika Gurynow - Tuńczyk dashi, dynia, grzyby, ogórek
![Paulina Kadysz - Dorsz podany w runie Borów Dolnośląskich](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/15658/assets/478000/large-a48076fe76f9408c94afe46e9b70fcf0.jpg)
Paulina Kadysz - Dorsz podany w runie Borów Dolnośląskich
![Konrad Kapusta - Maślany sander z ziemniaczaną łuską, sosem artemisia w polnych smakach](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/15658/assets/478001/compressed_original-ac4cd7ae374b90d67b5a2e3efbfe14e7.jpg)
Konrad Kapusta - Maślany sander z ziemniaczaną łuską, sosem artemisia w polnych smakach
![Piotr Marcinkowski - Pijany dorsz w panko orzechowym](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/15658/assets/478003/compressed_original-6caaab98f4ccc55db9fa6dd395103146.jpg)
Piotr Marcinkowski - Pijany dorsz w panko orzechowym
![Dawid Poznański - Tuńczyk z pianką pieprzową](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/15658/assets/478004/large-1e0b7ce3f1f3bc58d22f2a62b3e74beb.jpg)
Dawid Poznański - Tuńczyk z pianką pieprzową
![Michał Świdnicki - Filet z pstrąga w sosie cytrynowym, z koktajlowymi pomidorkami i smażonymi kaparami](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/15658/assets/478005/large-1231fcc3a183cd9f158ff4d23f9eee04.jpg)
Michał Świdnicki - Filet z pstrąga w sosie cytrynowym, z koktajlowymi pomidorkami i smażonymi kaparami
![Aleksander Wolski - Dorsz w dwóch odsłonach w wędzonym sosem, puree z batatów i musem z buraka z dodatkiem oliwy ziołowej](https://prowly-uploads.s3.eu-west-1.amazonaws.com/uploads/15658/assets/478007/large-61954e563fd05b58af96542dbe3a6705.jpg)
Aleksander Wolski - Dorsz w dwóch odsłonach w wędzonym sosem, puree z batatów i musem z buraka z dodatkiem oliwy ziołowej