Świętowanie jubileuszu Selgros Cash & Carry trwa i z tej okazji najlepsi kucharze pracujący dla marki przygotowali dla klientów sieci książkę kucharską z przepisami wykorzystującymi 25 produktów, które zmieniły polską kuchnię.
Na kształt tradycyjnej polskiej kuchni miały wpływ akcenty żydowskie, litewskie czy francuskie, ale po okresie transformacji Polacy pokochali kuchnie świata. Dania śródziemnomorskie, w szczególności włoskie, lecz również kuchnia azjatycka ze swoją interpretacją street foodu to trendy bez których trudno wyobrazić sobie dzisiejsze gotowanie. Z okazji wyjątkowego jubileuszu eksperci Instytutu Kulinarnego Transgourmet oraz członkowie Narodowej Kadry Kucharzy, przygotowali receptury zawierające produkty, które szczególnie wpłynęły na dania serwowane w polskich domach. Udowadniają, że dzisiaj rodzima kuchnia to nie tylko ziemniaki, grzyby czy kapusta, ale również nietypowe i odważne interpretacje dań.
-Nasze przepisy to połączenie ponadczasowej tradycji z nowoczesnymi inspiracjami. Każdy z nas dodał do nich również sekretny składnik, który nadaje smaku wszystkim potrawom – wielką pasję do gotowania.
Mówi Bartosz Peter, ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet, jeden z autorów przepisów.
-Wszystkie składniki są dostępne w halach Selgros Cash & Carry i to dokładnie te produkty, z których sami korzystamy jako kucharze.
Dodaje Bartosz Peter.
Jak zdobyć to jubileuszowe wydanie? Wystarczy przyjść do Selgros, zrobić 10 x zakupy za min. 100 zł i odebrać książkę kucharską za 1 grosz. Można też nabyć ją w regularnej cenie 119 zł. Akcja trwa do 30 listopada we wszystkich halach Selgros Cash & Carry w Polsce. Szczegóły w regulaminie dostępnym na www.selgros.pl i w Dziale Obsługi Klienta.