W środę, 30 czerwca Instytut Kulinarny Transgourmet gościł restauratorów, blogerów, przedstawicieli mediów oraz partnerów kwietniowej konferencji MADE FOR Restaurant. Podczas after party laureaci konkursu otrzymali odznaczenia oraz dyplomy. Była to okazja do podsumowania minionej edycji, jak również wzajemnego inspirowania się w przestrzeni stworzonej na potrzeby takich wydarzeń.
Ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet, Bartosz Peter chętnie odpowiadał na pytania gości wydarzenia. || fot. Karol Stańczak / FOR Solutions.
fot. Karol Stańczak / FOR Solutions.
- Stworzyliśmy tę przestrzeń między innymi na potrzeby takich wydarzeń, jak dzisiejsze, kiedy to spotykamy się w gronie pasjonatów gastronomii. Możemy nie tylko wymienić doświadczenia, ale i wzajemnie się inspirować. Mamy nadzieję, że zarówno infrastruktura Instytutu, jak i nasi eksperci sprawią, że będę czuli się tu Państwo dobrze i to nie ostatni raz, kiedy spotykamy się tu wszyscy.
Mówił Andrzej Drus, manager Instytutu Kulinarnego Transgourmet.
W akcji Szef kuchni Instytutu Kulinarnego Transgourmet, Marek Burkacki. || fot. Karol Stańczak / FOR Solutions.
W menu przygotowanym przez kucharzy Instytutu Kulinarnego nie zabrakło ostryg, finger foodów, jak również dań mięsnych i wegetariańskich. || fot. Karol Stańczak / FOR Solutions.
- Ostatnie kilkanaście miesięcy było trudne dla branży gastronomicznej. Zdajemy sobie sprawę z tego, ile wyzwań pojawiło się przed Wami i jak wiele wysiłku włożyliście w to, aby Wasze lokale przetrwały. Cieszymy się, że znów możecie gościć klientów w swoich restauracjach. Mamy nadzieję, że najgorszy czas mamy już wszyscy za sobą, a kolejne miesiące będą dla gastronomii łatwiejsze.
Mówił Marcin Dera Dyrektor Sprzedaży ds. Gastronomii Transgourmet Polska, operatora marek Transgourmet i Selgros Cash & Carry.