Najbardziej efektywne sposoby zaopatrywania restauracji i hoteli oraz praktyczny pokaz kulinarny na temat świadomego przygotowywania dań z wołowiny - to tylko niektóre z punktów pierwszego szkolenia, które odbyło się w czwartek w Instytucie Kulinarnym w ramach programu wsparcia dla gastronomii ReStart. Relację z wydarzenia organizowanego we współpracy z Akademią Leona Koźmińskiego można obejrzeć na kanale Instytutu Kulinarnego Transgourmet.
– Obecnie branża potrzebuje szkoleń z elementarnych podstaw zarządzania, z zakresu finansów oraz przepływów pieniężnych. Szkoleń na temat motywowania i co ważniejsze utrzymania personelu. Potrzeba dziś edukacji dotyczącej analiz rynku, monitorowania konkurencji, zarządzania projektami.
Marcin Rydzewski, wykładowca z Akademii Leona Koźmińskiego.
– To pierwsze szkolenie w ramach programu ReStart przygotowane wspólnie z ekspertami z Akademią Leona Koźmińskiego. W czasach, w których branża gastronomiczna znalazła się w trudnej sytuacji, chcemy zaoferować nasze wsparcie w postaci kompleksowych szkoleń. Mamy nadzieję, że pozwolą one wypracować odpowiedzi na najtrudniejsze pytania i wątpliwości.
Marcin Dera, Dyrektor Sprzedaży ds. Gastronomii Transgourmet Polska.