Po kilkumiesięcznej przerwie, nowoczesna przestrzeń Instytutu Kulinarnego Transgourmet znów wypełni się inspirującymi wydarzeniami dla branży HoReCa, z zachowaniem wszystkich środków bezpieczeństwa i higieny. Oprócz tego firma wspólnie z Akademią Leona Koźmińskiego przygotowuje cykl szkoleń w ramach programu wsparcia dla gastronomii ReStart, które będą ogólnodostępne, dzięki formule online. Warsztaty to nie tylko okazja do zdobycia praktycznej wiedzy kulinarnej, ale także solidna dawka informacji na temat prowadzenia gastronomii.
– Szkolenia w Instytucie Kulinarnym Transgourmet wracają po przerwie, a przestronne pomieszczenia szkoleniowe pozwalają na spotkania z zachowaniem wszelkich środków bezpieczeństwa. Cieszymy się, że znów możemy robić to co kochamy. Zaczynamy warsztatami z kuchni polskiej, następnie na tapet bierzemy kuchnię włoską i śródziemnomorską – wszystko zależy od zapotrzebowania naszych klientów. Warsztaty są bezpłatne i poprowadzą je Bartosz Peter, ekspert Instytutu Kulinarnego oraz Marek Burkacki, szef kuchni instytutu. Spotkania są doskonałą okazją do poznania nowoczesnych technik kulinarnych i trendów w gastronomii. Zapisów można dokonywać bezpośrednio u doradców klienta Transgourmet lub Selgros. Gorąco zachęcam do kontaktu i odwiedzin w Instytucie Kulinarnym!